05/01/2011

Nit de res

2 min
Majestats, Aquesta

D' aquí unes hores, les cases del país s'ompliran de rialles, xisclets d'emoció i laments per l'endèmica falta de piles. Un any més, els únics reis que compten fins i tot amb el vistiplau dels més republicans hauran repartit regals entre la mainada, segurament amb excessiva generositat i tirant de crèdit reial, que, com se sap, és gairebé infinit.

Malgrat això, hi ha moltes criatures que en la nit més esperada pels infants no rebran res. No hi haurà visita reial ni regals ni cel·lofanes impossibles de desembolicar. Així mateix, aquesta nit Ses Majestats no donaran l'abast repartint carbó i, lamentablement, aquells que de debò en mereixen a carretades demà es llevaran tan amples en un menjador impol·lut. Ni tan sols trobaran carbó de sucre, que té gust d'esbroncada afectuosa. Aquesta nit no hi haurà carbó per a aquell que es fa polític per tocar poder i no amb voluntat de servei. No li caurà una tona de sutge pel cap a l'estrella mediàtica que tortura psicològicament el seu equip fins a causar desercions, i provoca crisis professionals i personals.

Res de carbó per a aquell veí que fa sonar música techno a tot drap a les tantes de la matinada, ni per als que no recullen la seva safata del Pans & Company. Avui no escarmentaran a base de carbó els que premen l'accelerador quan un vehicle els vol avançar per l'esquerra, aquell que destrossa les façanes alienes amb grafits de nul·la qualitat artística, o la que, al metro, fingeix que està llegint per no haver de cedir el seient a una persona gran. On no poden arribar els Reis d'Orient amb la seva relativa omnipresència, confiem que ho faci la iniciativa popular amb una recollida de carbó per als que s'entesten a fer-nos la vida més desagradable. Desitgem que no hi hagi cap nen sense joguina ni cap malparit sense carbó.

stats