29/12/2010

Petit país

2 min
Al, Llastima

El meu petit país és tan encisador que quan et despertes, mai no estàs prou segur de si l'has somiat. La seva geografia és única i privilegiada amb muntanyes imponents, cales plàcides, boscos exuberants i ciutats enlluernadores. Una terra comunicada per la millor xarxa de transports: traçats ferroviaris impecables, trens sempre puntuals, línies aèries gestionades amb precisió i controlades amb responsabilitat, i rutes marítimes fascinants.

Al meu petit país no costa distingir el bé del mal. Els bons són majoria i els dolents s'autoinculpen per ser assenyalats pel carrer sense perdre mai el seu somriure sorneguer. Al meu petit país hi ha fantasmes que saben que ho són i en fan ostentació des de tronades mansions que van ser esplendoroses anys enrere.

El meu petit país té un líder que s'ha guanyat el respecte i l'autoritat a còpia d'anys. Va néixer del fracàs i s'ha convertit en icona mundial resistint estoicament les paròdies que l'han volgut destruir. El meu petit país és laic, però intueix l'existència d'un creador que volia que aquesta terra fos el lloc més alegre i despreocupat del planeta. Per entrar al meu petit país cal pagar peatge, però bé s'ho val a canvi d'accedir a un estat segur, confortable i acollidor amb aquells que vénen de fora sense fer distincions, mentre paguin. El meu petit país és sobirà, independent, autosuficient i poderós com una multinacional insaciable. El meu petit país mai estarà complet i seguirà creixent mentre hi hagi imaginació al món. Al meu petit país sóc feliç i he vist feliços els meus. Llàstima que es trobi a 1.000 quilòmetres de distància. O a 6.000. Perquè arreu del món hi tinc cinc petits països idèntics per escollir. I tots ells són Disneyland. Esclar, Disneyland! Si no, a quin altre petit país em podia estar referint?

stats