24/12/2011

Com una mula

2 min

Espero que aquest any els Reis portin un calefactor al Nen Jesús. Que llarg que se'm fa el Nadal dins d'aquesta establia al costat d'un bou que només rebufa i em mira amb ulls libidinosos! Ja no sabem què fer-ne de les tones d'or, encens i mirra que els mags d'Orient han deixat aquí durant dos mil·lenis. Amb tanta essència aromàtica, aquest pessebre fa olor de classe de ioga. I no en traurem cap profit de l'or fins que a algú no se li acudeixi plantar una rèplica de Fort Knox a la vora del poble dels pastorets.

A mi no hi ha manera que m'ubiquin en un altre lloc. I mira que se'n fan de bajanades en aquest pessebre. Aquest any tenim un Gormiti de foc en lloc de l'àngel de l'Anunciació per gentilesa del petit de la família, i un pam menys de molsa per la fam insaciable del gos de la casa. Ara, aquest bou calent i jo som inamovibles, una institució gairebé més sagrada que el nostre redemptor o l'estrella del pessebre, que no és l'astre de purpurina que han penjat aquí dalt. L'estrella del pessebre són el caganer i el seu cul rosat i depilat. De vegades penso que a les cases només es munta el pessebre per posar-hi un caganer. I ho confirmo quan les visites només semblen preocupades per trobar el pastoret laxat i el seu regalet intestinal. Un cop el localitzen el pessebre perd tot interès, per molta filigrana que l'enginyer de la casa hi hagi planificat.

I mentre al menjador sona unpopurriimpossible de nadales, aquesta nit tornarà a passar el mateix de sempre. Naixerà un nen diferent, tan especial que em temo que pateix gigantisme. No és normal que un nen acabat de néixer sigui tan gros i espavilat. I després vindran els pastors i amb tota la bona fe del món estaran a punt de matar el diví infantó. Com volen que un nadó mengi panses, figues, nous i olives? I si és al·lèrgic? Aleshores jo tornaré a desitjar que l'any vinent em posin a l'Anunciació, substituint el Gormiti de foc.

stats