21/04/2013

Ser nazi és fàcil

2 min

Podria ser un dels llibres revelació d'aquest Sant Jordi. Una magnífica proposta per a qui encara no tingui decidit quin llibre regalarà la diada d'enguany. Ser nazi és fàcil. Pregunti'm com és un complet recull de mètodes pràctics per aconseguir ser titllat de nacionalsocialista en la pitjor de les seves accepcions. L'obra compta amb testimonis de primera línia que descobreixen les tècniques més eficaces per ser un nacionalsocialista del segle XXI. Entre aquestes veus acreditades hi destaquen eminències en la detecció i denúncia de nazis contemporanis com María Dolores de Cospedal, Jordi Cañas, Pedro J. Ramírez, Sánchez Dragó... sense oblidar aportacions de referents internacionals com Berlusconi, Bush o Nicolás Maduro.

A través de les pàgines d'aquest llibre descobrirem que només cal seguir uns senzills passos per esdevenir membre de ple dret de la ideologia política més abominable de tots els temps. Els testimonis recollits desmunten el mite forjat durant més de mig segle i pel qual calia tenir una mentalitat cruel, despietada, perversa i totalment exempta d'escrúpols per ser nazi. Res de tot això. Ara, per ser-ho, n'hi ha prou protestant pacíficament davant la casa de qui no fa res perquè no perdem la nostra. També ho és qui demana que l'educació a Catalunya sigui en català i s'oposa a l'autoritarisme perquè s'imparteixi en castellà. Educar en català és nazi, imposar el castellà no. Tota una primícia que sorgeix de les pàgines del llibre. I no és l'única, perquè, per sorprenent que sembli, protestar, qüestionar, reivindicar o resistir també són actituds inequívocament nazis.

L'èxit de Ser nazi és fàcil. Pregunti'm com ha desbordat les previsions i aviat serà complicat trobar-ne algun exemplar. Mentre l'editorial s'afanya a treure'n la segona edició, els autors ja treballen en el proper llibre, que promet ser encara més controvertit. Es titularà Ser idiota és fàcil. No cal que em pregunti com .

stats