Quim Torres
08/06/2013

Igual que una tele de plasma

2 min

Després d'haver esperat un temps prudencial per veure si millorava la cosa, ha arribat l'hora de treure conclusions i valorar si hem guanyat o hem perdut amb el canvi de portaveu del Govern. Núria Riera serà molt bona tècnicament, però comunicar, no comunica. No surt del guió. I, quan li convé, és capaç de respondre que el Govern no valora o que no té cap opinió formada sobre no sé què. No era això, companys. Que el Consell de Govern pren decisions de tràmit és sabut, sempre ha estat així, però no pot ser que totes les decisions que prengui siguin de tràmit i que s'expliquin en la compareixença posterior com si haguessin fet un ou de dos vermells. Estàvem tan mal acostumats a les lliçons de l'exprofessor Rafel Bosch, a les seves classes d'economia que després s'afanyaven a corregir des de la Vicepresidència econòmica... que ara no veiem la diferència entre la nova portaveu i una tele de plasma com la que tant agrada a Mariano Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

El president torna a tenir reunit el seu Govern. Des d'ahir hi ha en marxa una nova reunió d'objectius. La quarta, però la primera del nou Govern. De les anteriors, només una donà notícies, així que no s'han de generar gaire expectatives. I més, si tenim en compte que l'única cita que es recorda fou aquella en la qual el president Bauzá esbroncà el conseller d'Educació, Rafel Bosch, perquè era massa tou amb els 'catalanistes'. I ara Bosch ja no hi és. O sí, perquè no seria d'estranyar que es presentàs al Consolat avui dematí com a assessor del nou conseller d'Economia.

Manuela Meseguer segur que no serà a la reunió. Ahir se n'anuncià destitució com a presidenta de l'Institut de la Dona. Ara, si hagués continuat en el càrrec, tampoc no tindríem garantia que hagués anat a la reunió, perquè tenia fama de passar poc per l'oficina. La diputada de MÉS, Fina Santiago, ho recorda cada vegada que pot. La substituirà en el càrrec Isabel Llinàs, que ja havia ocupat la presidència de l'Institut amb el Govern de Jaume Matas. Ho tindrà fàcil per superar la seva antecessora, li ha deixat el llistó ben baix.

Per fer balanç del Govern no cal anar més enrere d'aquesta setmana. Informativament, dues actuacions seves han marcat l'agenda política: la reculada amb els imposts per la pressió dels empresaris i la darrera normativa per deixar fer als hotelers. Hi ha coses que no canvien. Per cert, l'actualitat continua estant als jutjats. Això tampoc no canvia. I, malauradament, s'ha esvaït del mapa el cas Alpha Pam, el del jove que morí d'una tuberculosi que no li fou tractada a la sanitat pública de Balears. Això sí que mereixeria una esbroncada, com a mínim, del president al conseller Sansaloni.

I si miram cap endavant veurem aquest migdia al Teatre de Vilafranca un home que levita. Al seu costat hi haurà el president d'Esquerra, Oriol Junqueras. Serà a Mallorca l'endemà que una enquesta d' El Periódico apunti a un 'sorpasso' d'Esquerra sobre Convergència. Al marge que les enquestes són enquestes i, com a molt, marquen tendències a més de tres anys d'unes eleccions, sí que s'ha de reconèixer el mèrit d'Esquerra d'haver marcat l'agenda política catalana.

stats