Quim Torres
03/07/2013

Quan el Parlament és una comèdia

2 min

Malament anam si la funció del Parlament és la de resoldre un tràmit: la validació de decrets llei. Aquestes normes amb rang de llei passen pel Parlament fugaçment, 'pim-pam', sense debat ni possibilitat de canviar-ne res. Ahir n'hi passaren tres en un matí. I així, el Parlament es converteix en una comèdia. Tot i la majoria absolutíssima del PP, el Govern ja ha fet 23 decrets llei en dos anys. I aquesta manera de fer relega la cambra de representació popular a un paper subsidiari. Ahir, a més, impedí que les normes aprovades es tramitassin com a llei, cosa que permetria un major debat i que se'n pogués millorar el redactat. El PP no vol 'perdre el temps'. També rebutjà la seva petició per fer plens extraordinaris de control al Govern. El Parlament s'estarà així tot l'estiu sense exercir una de les seves principals funcions. Una comèdia.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Una comèdia que costa doblers, perquè cada conseller cobra 223 euros de dieta per ple. Dels nou que hi ha, ahir només se la va perdre la d'Educació, perquè la resta es deixaren veure per l'hemicicle i això que només n'hi intervingueren tres: el de Turisme, la d'Administracions Públiques i el de Salut.

I quan el Parlament és una comèdia, la camiseta de David Abril es veu més. La d'ahir anava dedicada a Carlos Delgado. Era una imatge de Bambi que deia en castellà "Ella mai no ho faria". Supòs que es referia a matar un cérvol i posar-se'n els senyals al cap. I com que els debats són de tràmit, l'esquerra s'esforça a facilitar el titular a còpia de repetir Benidorm fins que acaben dient 'Torrente'.

I, de sobte, se sent una denúncia de Nel Martí: el Govern està posant en pràctica la nova llei de funció pública, i en el concurs de trasllats de funcionaris que ha convocat només exigeix coneixements de català en 100 de les 867 places que treu. Així, segons el diputat de MÉS, es dóna el cas que un educador infantil podrà accedir a la plaça sense conèixer la llengua pròpia, o un cap d'atenció ciutadana o un telefonista. No havíem quedat que, almenys, es demanaria el català als funcionaris que atenen el públic?

stats