Publicitat
Publicitat

L’EXAMEN DE ‘LA TDP’

Anàlisi Ricard Torquemada

 IMPAGABLES: PIQUÉ I MATHIEU

Els dos centrals van fer un partit exemplar en l’emergència i van mantenir l’equip dret quan més patia. Van estar inflexibles en el joc aeri, puntuals i sòlids en les ajudes defensives, autoritaris quan van tapar la línia de xut i insubornables en el cara a cara. Piqué va liderar i Mathieu va fer el seu millor partit amb la samarreta del Barça.

DESCOBERTA: PILOTA ATURADA

No és un fet aïllat, tampoc és només el gol de Mathieu d’ahir, és fruit d’un treball diari, d’un gota a gota que està tenint recompensa. Tres gols en els últims quatre partits han arribat des del laboratori, i ahir en una falta lateral en què Mathieu es va avançar a Ramos. Ahir el Barça va tornar a estar molt segur en l’estratègia defensiva.

SOROLLÓS: LUIS SUÁREZ

No és delicat amb la pilota, cosa que el penalitza, però el seu servei a les necessitats col·lectives és indiscutible. Ahir va oferir un manual de desmarcades, tant a la primera part com a la segona. Quan va engegar la màquina i va posar la seva envergadura en moviment, va ser superior a Ramos i a Pepe, com en el gol o accions en què va rescatar la pilota en passades llargues.

MORTAL: IMPACIÈNCIA

El Barça va canviar el punt de cocció del seu futbol fa temps, ja ho sabem, però això no vol dir que no pugui interpretar el que necessita en cada moment, ho ha de fer. En la primera part es va precipitar en atac, no va madurar les possessions, va ser vertical massa aviat i va anar perdent confiança en la circulació. Neymar va perdre moltes pilotes i Alves i Alba no van donar gaire sortida.

Històries de superació esportiva