Publicitat
Publicitat

L’EXAMEN DE ‘LA TDP’

Anàlisi Ricard Torquemada

INNEGOCIABLE: DEFENSA  

La implicació de tots els jugadors en les obligacions defensives és una garantia de seguretat i fortalesa. Es va veure Messi i Neymar perseguint pilotes dividides; els laterals, forçar pèrdues abandonant zones exteriors; els centrals, anticipar amb valentia i corregir amb velocitat, i Bravo, dominar amb autoritat els espais a l’esquena.

PROTECTOR: PIQUÉ

No és només per la manera com defensa, ni per com intimida el rival, ni per com protegeix. És la seguretat que transmet. Domina la seva zona d’influència, és superior en el cos a cos, va estar intractable en la gestió de la seva esquena; precís en el joc en llarg i en curt. I Rulli va evitar un gol seu a l’àrea. És el líder de la defensa i està concentrat.

INSUBORNABLE: ALVES

La seva crescuda no té aturador i ahir la va tornar a exhibir, sobretot en la primera part, quan el Barça va necessitar i va aprofitar més la seva projecció ofensiva a la banda dreta. Va adaptar amb velocitat el seu moviment per ajustar-lo a Messi, però la va moderar per prendre bé les decisions i ser precís. Va pressionar amb intensitat, i va estar responsable i agressiu.

INNECESSARI: DESENVOLUPAMENT 

La Reial no ho va posar fàcil, perquè va ser ambiciosa en el desplegament, en la pressió alta i va tenir molta alegria ofensiva, cosa que va provocar que la localització del partit estigués molt dividida entre els dos camps. I aquest Barça està parit per atacar quan elimina una pressió i per explotar els espais oberts. És més esmolat que pacient, encara que es perdi control. Però no pateix perquè defensa més bé.

Històries de superació esportiva