Publicitat
Publicitat

L'examen de 'La TDP'

Ricard Torquemada analitza el partit Barça-Betis

Messi

Tot comença pel millor Messi. El Barça ataca bé per concepte, té una identitat, però tot l’atac passa per Messi. Ell marca diferències, ja que pot fer-ho absolutament tot. L’argentí interpreta si cal atacar per dins o per fora, sempre sap com per fer mal als rivals. Sap com passar la pilota, si fer-ho en llarg o en curt, sap com driblar, si fent diagonals o no, i, naturalment, sap com rematar. És a dir, amb Messi així, el Barça és imbatible.

Els laterals

Els primers gols van arribar per fora. Alba crea complicitats naturals amb Messi i Sergi Roberto entén cada cop millor la banda. El jugador de Reus sempre té generositat per omplir la banda, per oferir-se. No ataca els espais i demana la pilota al peu, però té cervell de migcampista i sap quan toca guanyar la línia de fons i quan toca quedar-se per defensar. Li toca encara millorar a nivell defensiu. El Barça, per fora, fa mal com els últims anys.

Els centrals

El Betis no va aconseguir generar situacions molt perilloses, però els centrals van protegir-se, entenent sempre què calia fer. Umtiti i Piqué van estar ferms, intensos, conscients que calia estar molt atents al tall, concentrats, amb bona sortida de pilota. Defensivament van estar inflexibles, tancant un partit complet malgrat algunes situacions que no eren fàcils de gestionar. Umtiti segueix creixent i apuntant bones maneres al costat de Piqué.