Publicitat
Publicitat

L’EXAMEN DE ‘LA TDP’

L’examen de ‘La TDP’

L’ ofici de Rakitic en aquest equip és indiscutible. Si hi ha titulars que no tenen substituts per als partits grans, un d’ells és Rakitic. El gol va ser conseqüència d’un dels seus valors, l’arribada des de segona línia. Cada vegada que va rebre d’esquena se’n va sortir, difícil per a un jugador alt com ell. És l’amo de la pilota dividida, apareix en totes les ajudes defensives, omple el mig del camp, té desplegament i sempre ofereix desmarcatges.

La innovació tàctica de Luis Enrique, amb Arda Turan com a extrem, és el 4-4-2. El turc es replega i fa línia de quatre. El Barça allibera Messi i Suárez d’un treball fort defensivament, i els permet trobar-se en un dos contra dos amb els centrals. Això dóna molta seguretat defensiva a l’equip, amb dues línies de quatre, i Rakitic es pot obrir i estar pendent del lateral rival. Quan arribi Neymar pot canviar, però és una molt bona idea de Luis Enrique.

La sortida des del darrere és un tema que comporta suspens, i fins i tot Luis Enrique va explicar que hi va haver errors a la primera part, però la paciència en la sortida de la pilota és patrimoni del Barça, que ha de defensar amb orgull. No per una qüestió de posat, sinó perquè sortir bé des del darrere fa que l’equip pugui atacar bé i pugui arribar amb avantatge, encara que corri riscos. Si no ho fa, perdrà el control, per tant, el Barça està obligat a fer-ho, i s’ha d’assumir amb naturalitat.

Històries de superació esportiva