image-alt

GOLAFRE 365

ROGER ESTRADA

La Rambla amb Anthony Bourdain al cor

Divendres passat va ser un dia molt fotut per a aquells que entenem la gastronomia no només com un dels grans plaers de la vida sinó també com a font de coneixement i acte social per establir vincles amb...

Primavera Sound gastronòmic

Ah, els clàssics! N’hi ha que es resisteixen a acceptar que qualsevol temps passat va ser millor i d’altres que ens recorden la pervivència d’unes credencials que sobreviuen a tendències. A l’última edició...

Visca el Pepa (Pla)!

“Aquest és el futur, Roger, plans de dia!”, em diu entusiasmat l’amic Pacus, principal artífex que un bon grapat d’amics ens hàgim reunit un dissabte al migdia per gaudir a porta tancada d’una sessió de...

Tinc gana de Primmmavera (Sound)

Compte enrere per gaudir dels dos artistes que més anhelo veure a l’edició d’enguany del festival barceloní més internacional: Nick Cave & The Bad Seeds i Douglas McMaster. Tots dos faran la seva posada en...

És la fi del golafre... tal com el coneixíeu

Tal com el coneixíeu. Aquest dia havia d’arribar, què coi em pensava? Si 155 és la xifra que segella el control de l’Estat sobre l’autogovern català, 277 és la que rubrica la supervisió dels meus hàbits...

La cuina brutaaaaaal de Marc Ribas

“Brutal” és l’adjectiu amb què Marc Ribas rubrica moltes de les receptes que elabora al Cuines de TV3, el programa que l’ha convertit en un dels rostres més familiars de casa nostra. Si busquem el mot al...

‘Ceviche’ picant i vinils ‘delicatessen’

Amb més de 10 anys de trajectòria el Lost & Found Market és un dels mercats d’articles de segona mà i vintage més populars de Barcelona i, des del 2016, de Madrid. Els seus artífexs van ser també pioners a...

Mont Bar, cuina d’alta volada al rovell de l’ou

El cap de setmana passat me’l vaig passar fent el ganàpia al Magic Robin Hood Sports, Water Park & Medieval Lodge Resort de Benidorm, una delirant barreja de càmping i parc temàtic on durant dos dies prop...

Dissenyant a l’epicentre d’El Bulli

Ara fa un any el Disseny Hub Barcelona acollia l’exposició Tapas. Spanish design for food, organitzada per Acción Cultural Española (AC/E) i amb Juli Capella com a comissari. La mostra finalitzava a la...

Fent una ruta canalla per València

Sempre és una alegria baixar a Castelló per compartir uns dies amb la família de la meva dona i gaudir del privilegiat microclima i dels arrossos del ditet de la propera Benicàssim. Al restaurant Villa...

La ruta del bacallà, hu-ha!

“El bacallà és un peix blanc amb uns valors nutritius excepcionals: té un contingut calòric baix i, en canvi, una elevada quantitat de proteïnes d’alt valor biològic. L’ofici de bacallaner és exclusiu de...

Alerta, el que mengem està ben podrit

Stranger pigs, el programa Salvados del 4 de febrer passat, va convertir-se en trending topic arran d’exposar les vergonyes de la indústria càrnica focalitzant la seva atenció en les condicions deplorables...

The Green Spot: ¿et trobes bé, golafre?

He quedat per dinar amb l’amic Juaniyo Navaza per celebrar el seu aniversari a The Green Spot (carrer Reina Cristina, 12), un restaurant barceloní que s’anuncia amb el seductor esquer de “vegetarià per a...

‘Ugly delicious’, devorant la tele

Quan el 2004, amb 26 anys, el xef David Chang va obrir el Momofuku Noodle Bar a l’East Village novaiorquès poc podia imaginar-se l’impacte que causaria amb la seva lliure reinterpretació d’un plat...

Alvocat: superaliment de compromís

Dies abans de Sant Valentí la usuària d’Instagram @FoodDeco publicava la fotografia que acompanya aquesta columna: unes mans d’home obrint un alvocat al rovell del qual hi llueix un anell de compromís. El...

Mala Hierba, una cuina meravellosa

Viure al barri barceloní del Baix Guinardó, a tocar de la plaça Sanllehy, té molts avantatges però he de reconèixer que l’oferta gastronòmica digna de menció, més enllà del restaurant Tibet (Ramiro de...

Un dinar amb El Petit de Cal Eril

Un llenguado, uns xampinyons, uns espàrrecs de bosc i un disc d’enigmàtic títol: la forma d’un triangle. Aquests van ser els ingredients que van conformar el meu menú gastronòmico-cultural divendres passat,...

‘Barbecue’: històries al voltant del foc

Admiració i enveja és el que he sentit tot visionant Barbecue, el documental en què la parella de cineastes australians formada per Matthew Salleh i Rose Tucker recorren el món per apropar-nos les...

Un bar que s’imprimeix a si mateix en 3D

L’Ex-Designer Project Bar és un bar únic a Barcelona. I al món. El 5 de novembre del 2015, el dia que va obrir les portes al carrer d’Entença número 3, iniciava el lent procés d’imprimir-se a si mateix. I...

Lluritu, el marisc és taaan sexi!

En tenia ja ganes de Lluritu (Torrent de les Flors, 71), la “marisqueria desenfadada” que va obrir el juliol passat i que gràcies al boca-orella s’ha convertit en un dels nous locals a visitar de Barcelona....

Aziz Ansari de ‘Master of none’, mestre golafre

Diumenge passat Aziz Ansari, visiblement sorprès de rebre el Globus d’Or al millor actor de comèdia pel seu paper a Master of none, va voler donar les gràcies durant el seu discurs “a Itàlia pel fantàstic...

Començar l’any a La Taberna del Guille

Som a 3 de gener i el termòmetre de la plaça Na Violant d’Hongria, a Castelló de la Plana, marca 31 graus. El microclima d’aquesta ciutat és digne d’estudi, com també ho és que malgrat l’afartament de les...

Els plats (buits) de nadal

Nadal és l’època de l’any en què la golafreria llueix amb tota la seva desbordant, excessiva, plenitud. La successió d’àpats farcits de greixos i alcohols tornarà a posar a prova la resistència del nostre...

Els ous del xef Mario Batali

Els ous simbolitzen de manera barroera els testicles en aquesta fal·locràcia nostra en què la valentia s’interpreta com un valor masculí. Els ous són també, i essencialment, un aliment fonamental de la...

El maleït emoji de l’hamburguesa

Observeu detingudament la foto que acompanya aquesta columna. Què? No hi veieu res estrany? Torneu-la a mirar, golafres... Exacte: el formatge! Què caram hi fa el tall de formatge sota l’hamburguesa, just a...

Fes cervesa i coneix les millors del país

B rew, de James Morton, no és un llibre pensat per a lectors com jo. Ganduls, vull dir. El subtítol del volum, Fabrica la teva pròpia cervesa, sumat a una de les cinc normes ineludibles per elaborar-ne que...

De ruta gastronòmica per Milà

Confessió número 1: no soc gaire fan ni de la pasta ni de la pizza. És a dir, rarament em veureu demanant un plat de raviolis al pomodoro ni tampoc friso per anar a descobrir la nova pizzeria de moda....

Vins zombis... ‘Al ataquerrr!’

“Aquests vins negres t’ajudaran a sobreviure a l’apocalipsi zombi”. No està malament com a eslògan, oi? El canal AMC ha unit forces amb l’empresa vinícola Lot18 -responsable dels vins de Joc de trons o...

Golafreria cultural contra la ignorància

Dimarts els Sidonie compartien a les xarxes una imatge de l’Eleven, la protagonista de Stranger things, acompanyada del següent missatge: “Ara és el moment d’anar al cinema, al teatre, a concerts [...]. La...

Filetejant la Barcelona més porca

“Estem parlant de 20 centímetres de metall letalment afilat, una autèntica arma en potència, disposada a sobre de la taula de la cuina, amb la mateixa capacitat de cometre maldats que un revòlver carregat....

< Anterior | 1 | 2 | 3 | Següent >