BÀSQUET

Confiança per mirar el got sempre ple

Els aficionats estaran amb l’equip si veuen entrega i sacrifici. A final de temporada ja es valorarà la feina feta

Caure dues vegades i aixecar-se’n tres. És l’única manera. Els equips guanyadors no són els que no ensopeguen mai sinó els que saben sobreposar-se a grans decepcions. Aquesta, sense dubte, n’ha sigut una. Després d’un Top 16 en què el Barça va estar contra les cordes i es va refer per classificar-se per al play-off que donava accés a l’anhelada final four, la caiguda ha sigut forta.

Cal observar el passat per saber d’on venim però desfer-se’n per poder avançar cap al futur sense rèmores pesades al cap i tenir lleugeresa mental per sobreposar-se a una situació no desitjada. Ara no serveix de res autoflagel·lar-se per no haver assolit un dels objectius de la temporada. Sí que cal examinar les errades i buscar solucions per a futures situacions similars, però des del positivisme i la unió del vestidor i per intentar arrossegar al Palau. Com? Amb el joc i la demostració de compromís amb l’equip, el club i l’afició. Els aficionats estaran amb l’equip si veuen entrega i sacrifici. A final de temporada ja es valorarà, ara toca estar amb l’equip.

Queden cinc partits de Lliga per certificar el factor pista a favor durant totes les eliminatòries. És important a nivell merament classificatori, però sobretot mental, per recuperar sensacions i confiança en un mateix i, sobretot, en els companys.

I no hi ha cap prova més dura que la d’aquesta setmana, divendres, contra un dels equips més en forma del continent: el Baskonia, amb la moral pels núvols després d’aconseguir la classificació per a la final a quatre per la porta gran. I diumenge, visita a la sempre complicada pista de Miribilla, on els de negre tiren de l’experiència dels seus veterans. Sortir-ne amb dues victòries no farà oblidar el que ha passat però sí que permetria encarar el tram final de temporada amb cert optimisme.

S’ha de veure el got sempre ple. Confiança. Autoconfiança.