Mas recupera l’horitzó d’una llista transversal per al 27-S

Encara queden quatre mesos per a les eleccions de caràcter plebiscitari sobre la independència de Catalunya, però Artur Mas ja rumia com encarar-les. Ahir, des de Girona, va oferir alguna pista. En un dinar en suport a l’alcalde i candidat de CiU a la reelecció, Carles Puigdemont, el president de la Generalitat va assenyalar que un dels seus “reptes” dels pròxims mesos passa per “aplegar sensibilitats diferents entorn d’un moviment fort” capaç d’afrontar amb “solidesa” la cita electoral del 27-S. I va posar com a exemple la llista transversal que encapçala Puigdemont, que integra representants d’Avancem i de Reagrupament.

La transversalitat serà, doncs, un ingredient de la llista que té pensat bastir. A diferència de “molts partits emergents i no emergents, que s’adrecen sobretot a la gent més pròxima a la seva formació”, Mas considera “molt important que hi hagi almenys una força política a Catalunya que s’adreci al conjunt de la població”. No va mencionar explícitament la idea de la llista unitària que fins fa uns mesos defensava i que va haver de desar al calaix per la negativa d’ERC. Sí que va insistir, però, a remarcar que el 24-M ha de servir per reforçar el poder municipal alineat amb el procés, perquè “vindran temps complicats”. Al matí, des de Figueres, al costat de l’alcaldessa, Marta Felip, va prometre que se la seguirà “jugant” pel procés malgrat els adversaris “de dins i de fora” de Catalunya.

El nou Montjuïc de Trias

Mentrestant, Xavier Trias presentava el seu pla per a Montjuïc. L’alcalde vol convertir-la en “la muntanya dels museus” i aprofitar els pavellons que envolten la Font Màgica per ampliar el MNAC i crear els museus nacionals de la fotografia i l’arquitectura. Sota les columnes de Puig i Cadafalch pensa construir un distribuïdor que doni entrada als nous espais.