20/06/2012

Als membres del consell d'administració del TNC

2 min

Tretze homes i dones decidiran cap al 28 d'aquest mes qui serà el nou director del Teatre Nacional de Catalunya a partir de la temporada 2013/14 i durant quatre anys. Però ¿qui són elles i ells i quina relació tenen amb el món de la cultura o amb les arts escèniques? Vegem-ho.

Els membres.Joan Manuel del Pozo, doctor en filosofia; l'empresària Neus Aranda; Georgina Arderiu, secretària general del departament d'Economia; Xavier Solà, secretari general de la conselleria de Cultura de la Generalitat; Jacint Boixasa, director general de Patrimoni de la Generalitat; Joan Maria Gual, president de l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC); Marian Muro, directora general de Turisme; l'empresari Marian Puig, del grup de perfumeria Puig; l'advocat Emilio Zegrí, un dels penalistes més considerats de la ciutat; Romà Cuyàs, expresident del mateix consell fins fa un any i un veterà del TNC; Jordi Font, director de l'Institut del Teatre; Joan Mas-Brillas, empresari, i la presidenta Sol Daurella, membre del consell d'administració de Banc de Sabadell i presidenta de Cobega SA.

Recomanacions. A tots ells, i amb ànim de facilitar-los la tasca, els fem les següents recomanacions:

1. Pensin per què són aquí i actuïn en conseqüència.

2. Pensin que encara que el TNC és una societat anònima no té ànim de lucre i que la seva popularitat no ha d'anar contra la creativitat sinó més aviat al contrari.

3. Escoltin els que, d'entre vostès, en saben més del món del teatre.

4. Compte amb el que pugui dir el representant de la conselleria de Cultura, Xavier Solà, no fos cas que els facturi el servei a nom d'alguna empresa.

5. Valorin la proposta que sacsegi els fonaments del TNC establint un horitzó de risc i compromís amb la realitat que ens envolta.

6. No preguntin per la rendibilitat econòmica dels projectes.

7. L'èxit d'una proposta escènica no es mesura tant per l'índex d'ocupació sinó pel que és intangible, que no sabrem mai, que cadascun dels espectadors s'emporta a casa.

8. Valorin les propostes que estableixen complicitats amb les companyies i creadors contemporanis de manera que la tasca del TNC no sigui autista sobre la realitat teatral catalana.

stats