09/05/2012

Censura, comiats i acomiadaments a escena

2 min

Censura als Max "No estem contents". Això, en castellà, ho va dir Salvador Sunyer a l'entrega dels premis Max de teatre a Madrid. "Estem en un espècie de Titanic que s'enfonsa però no volem ser com l'orquestra. La cultura és l'únic bot que ens pot salvar", va afegir. Si reproduïm les paraules del director del festival Temporada Alta és perquè a la retransmissió per La 2, en fals directe, les van tallar. Les d'ell i les de Sanchis Sinisterra i Alfredo Sanzol. Censura? Així ho van creure molts. No parlarem gaire dels Max, uns premis que no serveixen per a res i que són una còpia dolenta dels Oscars i els Goya, però sí que destacarem la curiositat que al Temporada Alta se li doni el primer Noves Tendències. El festival es mereix tots els premis, però aquest? Si és un festival de la paraula, bàsicament.

Un euro ja és massa L'exdirector de l'ICEC Fèlix Riera deia que la Generalitat gastarà 160.000 euros perquè el Festival de Cap Roig porti Bob Dylan, Manolo García, Paul Anka i Joaquín Cortés... Crec que un euro ja seria massa.

Acomiadaments al CoNCA El CoNCA cada dia és més petit i, probablement, menys important. Acaben d'acomiadar la cap de comunicació i sis persones més. El conseller Mascarell aplica la vella tècnica empresarial de buidar de feina un departament i després prescindir dels treballadors. Pur liberalisme.

Adéu a la Riereta El Teatre de la Riereta és -o era, perquè acaba de tancar després de 32 anys perquè no poden pagar l'augment del lloguer- un espai off de l' off , una escola i un lloc per a outsiders . Es perd un espai al barri del Raval, un lloc de cultura de base que feia bullir l'olla.

stats