Misc 10/07/2013

També hi ha bon teatre fora de festival

i
Santi Fondevila
2 min

És el que tenen els fenòmens escènics: acostumen a convertir-se en el tot quan, per grans que siguin, són una part. El Grec és un fragment de l'activitat teatral de Barcelona. Hi ha altres espectacles que he vist i dels quals val la pena parlar perquè són interessants, bons i de qualitat.

Luxes de La Seca Deixin-me situar davant de tot El rei de la soledat , de Xavier Bobés, que es pot veure només en sessions de dimecres (els altres dies hi ha la fantàstica La flauta màgica de la companyia Dei Furbi). Bobés treballa sol des de fa temps i el seu món és tan insòlit, original i atractiu que els recomano, els suplico, que vagin a conèixer-lo. Bobés és un manipulador d'objectes, un déu que dóna vida al més anònim dintre d'una atmosfera que òbviament no és d'aquest món. I tot seguit, a l'espai Fregoli, poden degustar Desig Jam ,una creació feta l'any passat a l'Obrador d'estiu de la Beckett en una taller de Neil LaBute, que dirigeix un espectacle de nous autors. No és un luxe?

Trio d'asos a La Villarroel. Cap al tard és un espectacle deliciós de Ramon Madaula i Sílvia Munt sobre Santiago Rusiñol estrenat el 2007 que ha arribat ara a Barcelona. I val la pena. Vaig escriure aleshores: " Cap al tard no és una biografia, encara que inclogui records de la infantesa; no és una conferència de cirurgians de la cultura, sinó una amable, brillant i fructífera trobada amb el literat que, des de l'atmosfera d'un bar de l'època i amb l'esplèndida companyia de la música d'Eric Satie al piano, escriu paraules al vent". Simultàniament, la sala recupera dos espectacles de la FlyHard: Nit de ràdio dos punt zero , bona tragicomèdia de Cristina Clemente, i Un home amb ulleres de pasta , una hilarant comèdia humana de Jordi Casanovas. Satisfacció garantida.

Un exgàngster al Cine Maldà. Sí, el Cinema Maldà convertit en teatre per al debut com a actor d'un exgàngster. Com a delinqüent era força bo, segons ha explicat en tres llibres, l'últim dels quals - Mi vida en juego - dóna títol a l'espectacle. Ara Marc Artigau (text) i Berto Romero (assessorament artístic) han fet de la seva vida una biografia escènica que explica ell mateix. És Dani el Rojo, exdelinqüent, exdrogoaddicte, exassistent personal d'Andrés Calamaro i Paulina Rubio... i, ara, actor. Aquí no m'hi jugo els quartos, però el veurem.

stats