10/10/2012

L'ONU de les arts escèniques

2 min

La vida de Steve Jobs, al teatreSteve Jobs és una icona del món contemporani. Però qui era el fundador d'Apple? El nord-americà Mike Daisey va contestar a la pregunta a Agonia i èxtasi de Steve Jobs , una obra que ha estrenat al Teatre Alfil de Madrid en una versió de Nacho Artime protagonitzada per Daniel Muriel. L'obra inclou les seves misèries i les seves ombres. Escrita en clau periodística, el text narra amb detall els viatges a les fàbriques de la Xina on es creen els gadgets d'Apple i la suposada investigació duta a terme per fer sortir a la llum la penosa vida dels milers de treballadors d'allà. L'obra es va estrenar al Public Theatre de l'Off-Broadway el 5 d'octubre del 2011, dies abans que morís Jobs als 56 anys.

La trilogia 'Contra', a EuropaEl dramaturg català Esteve Soler està aconseguint una gran projecció internacional amb la seva trilogia Contra ( Contra el progrés , Contra la democràcia i Contra l'amor ). En un mes, tindrà nou muntatges a Europa i Llatinoamèrica, i al Théâtre du Grütli de Ginebra les exhibirà totes en una producció amb quinze intèrprets i cinc directors. Curiosament, una, Contra l'amor (2009), és inèdita en els nostres escenaris. La Seca ho corregirà estrenant-la al mes d'abril.

Sensualitat històrica El Crazy Horse és a Barcelona. ¿Per primer cop? Doncs no. Pocs recordaran que l'any 1977 hi havia a Barcelona un Crazy Horse amb un espectacle calcat a l'original de París però adequat a les petites dimensions del local i de l'escenari. Estava situat a la cruïlla entre Balmes i Diagonal, a sota del selecte Círculo Ecuestre. Era un bon cabaret que treballava l'erotisme visual amb la mateixa idea del que ara visita Barcelona. El vaig conèixer bé, fins a les entranyes, però no va durar gaire temps. Llàstima.

stats