26/08/2011

Actuar contra els carronyaires

1 min

Així com altres vegades l'hem criticat, correspon avui felicitar el conseller d'Interior, Felip Puig, per haver desautoritzat la manifestació que la neofeixista Plataforma per Catalunya (PxC) té convocada per demà a Salt. Això no treu ni una mica de la vergonya aliena que produeix la claudicació de CiU per deixar governar Xavier García Albiol a Badalona, que són figues del mateix paner. El paner del racisme i de l'extrema dreta més ultra. Tanmateix, si el conseller l'encerta, no serem nosaltres qui li ho escamotegem.

El conseller Puig l'encerta perquè és típic dels partits més obertament antidemocràtics aprofitar-se justament dels mecanismes que ofereix la democràcia per fer prosperar el seu missatge: començant per la llibertat d'expressió, que ells abolirien amb molt de gust a la mínima que poguessin. No permetre a aquesta gentussa accedir a aquests mecanismes no és repressió ni censura, sinó un exercici necessari de profilaxi democràtica. El Facebook de PxC a Terrassa havia cridat a una "nit dels ganivets llargs" dissabte a Salt, i, per molt que la direcció del partit provi de desmarcar-se'n, aquest i no un altre és el depriment ideari que professen.

Dit tot això, a ningú se li escapa que PxC no és més que un símptoma d'un mal cada dia més arrelat: l'auge de la xenofòbia arreu del món occidental. Alguna cosa haurem de fer (bastant més enllà del que s'ha fet fins ara) per evitar que proliferin atrocitats com la de Noru ega a qualsevol punt de les societats del benestar. Com la catalana, per exemple.

stats