Publicitat
Publicitat

Bauzá, desencadenat (a La Sexta)

El president de les Balears, José Ramón Bauzá, va donar per fi, dissabte a la nit, la seva particular visió de la manifestació -certament històrica- que el 29 de setembre va fer sortir cent mil persones als carrers de Palma, en protesta contra el delirant projecte del TIL imposat pel seu executiu i en defensa de l'educació pública. Ho va fer, com sempre, des de Madrid, a través d'una entrevista confeccionada a mida en un mitjà d'abast estatal: la cadena La Sexta.

El comandant del PP illenc es va quedar descansat, amb l'ajut inestimable dels col·laboradors del programa. El president va insistir en la seva obsessió contra els mestres, els professors i la llengua catalana, i va arribar a dir que els pares que es van manifestar el 29-S ho van fer "manipulats pels docents, el PSOE i els nacionalistes". Dit en plata, els cent mil manifestants eren gent curta de gambals que es van deixar ensarronar per una tropa de desaprensius que, això sí, deuen tenir un poder de persuasió i de convocatòria desconegut fins ara. Un dels tertulians va reblar el clau afirmant que "hi van arribar avions i vaixells des de Catalunya" i que "el català no és llengua oficial a les Balears". No hi va haver ni un sol vaixell ni avió que arribés expressament aquell dia a Palma, ni des de Catalunya ni des de cap banda, per transportar assistents a la manifestació. I el que és encara més greu, el català és llengua plenament oficial a les Balears, tal com recull explícitament l'Estatut d'Autonomia. Bauzá, però, no es va molestar a retopar cap d'aquestes dues mentides flagrants.

Ans al contrari, amb un posat entre impassible i altiu, va continuar disparant amb l'artilleria feixuga: va amenaçar els docents de fer-los complir el TIL de grat o mitjançant la força de les inspeccions educatives, els va acusar de sectaris que "només volen el català i la immersió" (a Balears mai hi ha hagut immersió) i va tenir el coratge d'afirmar que el seu govern "és el primer de les Balears que compleix la Constitució" en matèria lingüística. Això implica que els governs anteriors (inclosos els del mateix PP, així de Cañellas com de Matas) haurien actuat contra la carta magna espanyola. Preniu-ne nota, peperos de tota la vida.

Sobrat fins al paroxisme, Bauzá també es va autoglorificar com a adalil de la transparència: "Jo no visc de la política, i això em permet prendre decisions en llibertat i sense coaccions. Totes les meves declaracions de renda s'han fet públiques, no crec que ningú hagi fet un acte de transparència tan important en política". Es va descuidar de concretar que, en efecte, la major part dels seus ingressos no vénen de la política, sinó d'una farmàcia que, curiosament, es va oblidar de fer constar en la seva declaració de patrimoni al Parlament en entrar a ocupar el seu càrrec.

Bauzá ha perdut definitivament l'oremus, i per tant és hora de treballar contra el seu estil de govern i tot el que representa. L'insult a la intel·ligència dels ciutadans ja és absolutament intolerable.