Publicitat
Publicitat

VISCA EL SISTEMA

Consells gratis per a Xavier García Albiol

M’oferesc sense cap cost com a assessor de campanya per a la candidatura del flamant presidenciable pel PP Xavier García Albiol, que sens dubte aportarà als comicis del 27-S la proposta més divertida de totes. Ell ja és un home més que experimentat en política, però tot i així jo gosaria brindar-li alguns consells que tal vegada li puguin ser útils. Insistesc: com deia el poeta, quant al preu, tan mòdic és que penso no cobrar res.

Primer consell: si en algun míting o acte públic algun ciutadà l’increpa, no li venti un mastegot. Certament, és una manera contundent de respondre a discrepàncies, però hi ha qui incomprensiblement ho troba poc elegant. Segon, no prometi que netejarà Catalunya d’immigrants que vénen aquí a delinquir, ni que sigui perquè possiblement necessitarà els seus vots. Tercer, contracti un logopeda que li ensenyi a vocalitzar i a fer un discurs mínimament articulat. Aquest sí que li cobrarà els serveis, però no ho carregui a l’erari públic, perquè tampoc no són gaire cars.

Últim consell: prengui llum de la seva mentora Alícia Sánchez-Camacho i tiri sempre de carmanyola. No vagi a restaurants on el puguin gravar dient inconveniències. I, finalment, tingui en compte una cosa: tal com està el panorama, la castanya electoral que li espera és de dimensions cataclísmiques. Jo diria que la senyora Sánchez-Camacho li ha encolomat el mort, però aquí sí que ja no m’hi fico. Enhorabona i endavant.