20/07/2011

Felip Puig, el taoista

1 min

En aplicació de la màxima del filòsof xinès Laozi segons la qual és fort qui coneix el seu objectiu, el conseller Felip Puig apunta ara el seu desintegrador de partícules contra les prostitutes de carretera. Ben fet. Argumenta Felip Puig que és necessari prendre mesures perquè aquestes treballadores del sexe (sens dubte, un dels eufemismes més rutilants que ha destil·lat la retòrica progre) distreuen els conductors. Es veu que, d'un temps ençà, les senyoretes en qüestió ja no es limiten a estar dempeus a la vorera, o assegudetes en una cadira, sinó que algunes han decidit fer més vistosa la seva oferta i es marquen balls i petites coreografies per tal de publicitar el seu producte, que serveixen embolcallat amb profusió de llenceria de polígon.

Ja es veu que aquesta mena d'exhibicions poden fer perdre l'oremus als conductors amb una sensibilitat lírica més acusada, com aquell que va atropellar una noia en ple passeig de Gràcia de Barcelona perquè se n'hi havien anat els ulls darrere una tanca que anunciava roba íntima femenina.

No és cap originalitat, però sóc dels que pensen que la cosa més raonable que es podria fer amb la prostitució seria regular-la, a fi d'eradicar les conegudes màfies i garantir que l'ofici s'exercís en condicions, inclosos locals que evitessin situacions com les de les prostitutes de carretera. Però vaja, si per variar es prefereix seguir la política d'amagar la porqueria sota la catifa, doncs endavant. Al cap i la fi, Laozi també deia que, qui fàcilment promet, difícilment compleix.

stats