Publicitat
Publicitat

VISCA EL SISTEMA

Fernández Díaz s’acalora

Aquesta calorassa que passem alenteix les neurones. Al ministre espanyol de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, no és que li facin falta circumstàncies climatològiques particulars per proferir enormitats, però les més recents són tan colossals que només s’expliquen pels efectes d’una insolació.

El ministre considera que Pep Guardiola no té dret a figurar a la llista unitària sobiranista perquè va jugar amb la selecció espanyola de futbol ( la roja, vaja) i va cobrar els honoraris que li pertocaven. I uns dies abans no se li va acudir altra cosa que comparar les quotes de repartiment de refugiats entre els països de la UE amb unes goteres: “En lloc de tapar les goteres el que fem és repartir l’aigua per les diverses habitacions, això és el que significa la política de redistribució d’asilats”.

Que el ministre de la policia no tingui altra feina que ficar-se amb els posicionaments polítics d’un particular, a més de ridícul, és baix i macabre. D’altra banda, algú li hauria de recordar que els futbolistes federats estan obligats a jugar amb la roja quan són convocats, tant si els ve de gust com si no. Cobrant, això sí. A veure si encara haurien de pagar.

Quant al símil entre el problema dels refugiats a Europa i les goteres, potser li fa molta gràcia, al ministre, però és d’una inhumanitat tan exagerada que no admet qualificatius reproduïbles en un diari seriós. Pel que sabem, Fernández Díaz resol aquesta mena de goteres amb reixes armades de ganivetots i exhibicions de força policial. Esperem que no se li embussi un dia d’aquests la pica de la cuina, perquè potser ho arregla afusellant l’aixeta.