Publicitat
Publicitat

VISCA EL SISTEMA

Importem drogues

Cap estiu sense la seva notícia sobre Magaluf, a la vila de Calvià, Mallorca. La d’enguany és notable: més o menys per on va entrar el rei en Jaume ha entrat en territori espanyol (què hi farem) una nova droga de disseny que es diu flakka i que ja ha causat furor (i uns quants morts) als EUA.

Pel que afirmen els testimonis mèdics, el o la flakka (no sé quin gènere li correspon) consisteix en unes pastilles de composició variable que poden causar des d’una interrupció més o menys permanent de la consciència fins a la defunció. Era el complement just i necessari a una oferta turística que ja incloïa de feia anys el balconing i el mamading, que han portat Mallorca al capdamunt dels destins vacacionals de màxim prestigi. Si vostè no mor en el decurs d’una orgia, o fotent-se borratxo com una cuba daltabaix d’un balcó, sempre pot aconseguir-ho amb unes pastilles de flakka. Suposo que n’haurem de dir flakking, i declarar-ho esport olímpic.

Els joves britànics i alemanys vénen a l’estiu a Mallorca a morir tirant-se per un balcó, empassant-se una quantitat impensable d’alcohol o engolint una o dues pastilles d’una droga que encara no sabem ni què és. És un model de creació de riquesa que causa l’enveja del món, i l’alegria dels paradisos fiscals on van a parar els diners que reporta. Una felicitació sincera als hotelers i, en general, a la indústria turística mallorquina. Si el nou Govern Balear no gosa examinar atentament aquesta mena de situacions, i actuar-hi amb força, ens hauran d’explicar per a què serveixen els nostres dirigents.