Publicitat
Publicitat

L'exministra i l'exnòvio

En pocs dies hem tingut notícies bombàstiques de l'ús que alguns polítics fan de Twitter. Ahir ja comentàvem el cas de María Antonia Trujillo, que va ser ministra d'una cartera tan útil com la d'Habitatge en temps de Zapatero, i que va arribar a la conclusió que saber català no serveix per a res. I ara és Pere jo-sóc-un-líder Navarro el que s'ha cobert de glòria amb una piulada en què titllava de "borreguisme" el fet que l'entrevista al president Mas a TV3 tingués una gran audiència. Insultar de cop 872.000 persones, que són els espectadors que va tenir Mas, deu ser un luxe només a l'abast dels líders de partits en caiguda lliure.

Hi ha, però, una diferència entre Trujillo i Navarro, i és que la primera com a mínim es fa responsable de les seves efusions tuiteresques, mentre que el segon, en canvi, no. La piulada de Navarro sobre el borreguisme dels espectadors catalans va desaparèixer amb prou feines vint segons després d'haver estat publicada i, a partir d'aquí, a can PSC tot han estat excuses: primer figurava que algun pirata hauria hackejat el compte de Navarro; però l'endemà ja era un fantasmagòric "gestor del Twitter" del cap dels socialistes catalans el que hauria estat cessat, o hauria dimitit, a causa del fet. El cas és que, com sol succeir últimament amb el PSC, no hi va haver manera de treure'n l'entrellat.

L'exministra Trujillo, en canvi, lluny d'arronsar-se, s'ha mantingut ferma en les seves conviccions (la llengua catalana no serveix per a res) i se'n va anar a reafirmar-les a una televisió tan prestigiosa i plural com 13TV, on va rebre l'aplaudiment unànime dels carcamals de guàrdia. A Catalunya, mentrestant, el programa més seguit era una entrevista a un president sobiranista: ja sé que s'ha abusat de la metàfora, però si tot això no és la viva imatge d'un procés de divorci, ja em diran què ho és. I Pere Navarro què hi pinta, en aquest divorci? Doncs vindria a ser l'exnòvio una mica pàmfil que no arriba a comprendre per què l'ha deixat la nòvia.