01/04/2011

Precampanya d'en Norbert Consueta

2 min

En Norbert Consueta fa trenta anys que és l'alcalde de Romanalles de la Turma, un poble situat al cor de Catalunya on el llinatge d'en Norbert es troba arrelat des de fa almenys quinze generacions: segons en Norbert, està documentat un Consueta que li aguantava la bacina a Guifre el Pelós quan aquest feia ablucions a les aigües del Turma, que és el riu que dóna aigua i nom al poble. I és que a Romanalles la gent és ferma i de la terra, com es desprén de la trajectòria política del nostre batlle: de jovenet havia estat a les Joventuts Catòliques, i les primeres eleccions municipals que es van convocar ja les va guanyar ell, al capdavant de la llista local de Convergència (va ser dels primers a fer-se'n el carnet, perquè ja es veia que aquests manarien molt). Una profunda reflexió el va dur a passar-se anys després al PSC (aquests sí que són municipalistes, anava dient), i actualment és al capdavant d'Independents de Romanalles, una llista que controlen entre ell i el seu gendre, que és el fill del Manel, el de la fàbrica de totxanes.

Precisament el de la construcció és un sector que en Consueta sempre ha prioritzat, perquè aporta prosperitat al poble. Si algú en dubta, en té prou de fixar-se altre cop en ell, que quan va arribar a l'alcaldia conduïa un Seat 850 i ara es passeja en un Audi A6 de colló de mico. Algun mort de gana que corre pel poble l'ha acusat en alguna ocasió de ser un girajaquetes i un corrupte, sense voler entendre que, per als polítics de raça com en Norbert, les sigles són el de menys: el que de veritat importa és el progrés i el benestar del poble. Són magnífics exemples d'aquesta manera d'entendre el govern la zona residencial de xalets adossats que en Norbert va aconseguir fer construir a l'entrada del poble, després d'una dura pugna per requalificar els terrenys de sòl rústic a urbanitzable, o la joia de la corona: el polígon industrial (ell l'anomena El Pulígamu ), que ha estat un veritable mannà per a Romanalles (i per al Manel de la fàbrica de totxanes i per al constructor Ramonell, amic del batlle Consueta des dels temps de les Joventuts Catòliques).

Tant s'ha transformat el poble sota els successius mandats d'en Norbert Consueta que ja era tradició que les seves campanyes comencessin o acabessin amb la inauguració d'alguna obra important, acompanyada de la preceptiva paella per a tothom que en volgués. A posta li han fet bé la punyeta amb la collonada aquesta de prohibir les inauguracions fins passat el 22 de maig. Justament ara, que al poble ja són més de cinc mil (sense comptar els moros ni els negres) i que en Ramonell havia acabat, just a temps, la biblioteca i la piscina coberta! A en Norbert Consueta això li sembla un mal presagi: ves que encara no facin un pacte i el fotin fora, aquest cop. No, si qualsevol dia d'aquests l'obligaran a tancar la whiskeria Las Palomas -la que està en un ramal de la carretera vella de Barcelona, amb aquelles cambreres romaneses tan simpàtiques- i aleshores sí que ja serà per tallar-se-la.

stats