05/06/2012

La gran cursa de la barra americana

2 min

El premi Frescor del Carib del mes és per a Marina d'Or i la seva candidatura sobtada (hi ha candidatures sobtades de la mateixa manera que també hi ha morts sobtades) a acollir l'Eurovegas de mister Adelson, el qual, per a més inri, ara sabem que va arribar a plantejar l'enderrocament de l'estadi de l'Espanyol per poder construir amb més comoditat el seu megaputiclub. A l'espera que Xavier Fina ens expliqui com s'ha viscut aquesta revelació des de la galàxia blanquiblava, s'ha d'admetre que als pericos els passa una mica allò que diuen que deia Mark Twain: "Que jo sigui paranoic no significa que no em persegueixin". Fins i tot des de les dunes tan llunyanes del desert de Nevada. En tot cas, descartem d'entrada que Sheldon Adelson sigui en realitat un criptoculer passat de rosca.

Tornant a la candidatura de Marina d'Or, se li ha de reconèixer d'entrada el mèrit d'haver-se presentat tard i malament, que és com s'han de fer aquestes coses, i també el d'oferir l'al·licient indubtable de la reunió de tres homes de vàlua majúscula com el mateix Adelson, el xa de Castelló Carlos Fabra (que ja no és president de la Diputació, però que segueix regalant el seu carisma a mans plenes) i el mecenes conegut com el Pocero . En cas que el macrocomplex es construís finalment en terres castellonenques, seria una bona idea que el primer que hi trobessin els visitants fos un retrat d'aquests tres prohoms donant-los la benvinguda en actitud desenfadada i còmplice, aixecant el dit polze i amb sengles havans encesos dins les seves boques somrients. Seria una manera de subratllar el caràcter sanament lúdic, i a la vegada l'esperit humanitari, que presideix un projecte d'aquestes característiques. A dalt, en lletres de neó fúcsia i verd pistatxo, podria llampegar-hi el cèlebre eslògan de Las Vegas, convenientment adaptat a la realitat local: "El que passa a Marina d'Or, es queda a Marina d'Or".

A mi, l'únic que m'estranya és que el Govern Balear encara no hagi presentat la seva candidatura per construir Eurovegas a Palma. El senyor Adelson podria esplaiar-se fent enderrocar no ja l'estadi de Son Moix, sinó també la catedral si fos necessari, amb l'aplaudiment entusiasta dels governants illencs, que es donarien per satisfets amb una col·lecció de fitxes per poder entrar de franc a les partides de strip poker i celebrar-hi la seva capacitat de creació de riquesa. Però com que es veu que estan ocupats amb la construcció d'un parc temàtic sobre religió al sud de Mallorca (Tierra Santa, es dirà), els deu haver passat per alt l'oportunitat que brinda l' amigo Adelson.

Sigui com vulgui, si al final no ens convertim en el principal table dance d'Europa no serà per falta de ganes, sinó per excés d'afany competitiu. Potser una solució fóra construir diverses sucursals d'Eurovegas, una a cadascuna de les comunitats del que Esperanza Aguirre anomenaria el Levante español . I atesa la mena d'oci que s'hi practica, del conjunt resultant encara podríem dir-ne el Corredor Mediterrani .

stats