Publicitat
Publicitat

VISCA EL SISTEMA

‘A tourist, a friend’

Isabel Borrego és una alta dirigent del PP. En concret és la secretària d’estat de Turisme, que no és poc, i no fa gaire es va convertir en la nova esposa del diputat del PP Ignacio Martínez Pujalte, que va haver de trencar la militància com a numerari de l’Opus Dei (vots de pobresa, castedat i obediència) per casar-se amb la senyora Borrego, que naturalment és mallorquina.

No passa res: si qualsevol persona consent a contreure matrimoni amb algú com Martínez Pujalte només podem recordar la dita mallorquina segons la qual en aquesta vida tot es despatxa. A casa, cadascú que faci el que trobi. Ara bé, una altra cosa és el que diu en públic una secretària d’estat de Turisme.

I la secretària Borrego es manifesta en aquests termes: “Només es poden implantar ecotaxes si es vol perdre turistes”. Això significa reobrir una discussió vellíssima i del tot buida, a partir del principi que les taxes turístiques (aquí dites, erròniament, ecotaxes ) serien una mesura d’esquerres, o potser d’extrema dreta. És el que vol dir Borrego, que augura catàstrofes sense fi ni compte quan s’imposi aquesta mena d’impost. Representa que els nostres turistes fugirien esperitats i no tornarien mai més.

Bé, voldria contar-li a la senyora Borrego que jo mateix he pagat taxes turístiques en llocs tan bolxevics com la Nova York de Giuliani o la Roma de Berlusconi, i em va semblar ben raonable. Si una secretària d’estat de Turisme pateix de perdre clientela per una ecotaxa, potser que comenci a pensar en la qualitat del turisme que vol per al seu país.