29/09/2012

Amics

2 min

Anna és el seu nom, però tothom la coneix com a Anita. És soltera i presumida. Té uns ulls blaus com dos instants màgics i no es mira als miralls perquè diu que no s'hi reconeix. Cada dia recorda una història d'amor que no va poder ser per por, per ignorància i per repressió. Fa 6 dies que no veu ningú. Té 87 anys.

Manel, li van posar quan va néixer, per l'avi matern que acabava de morir d'una anècdota. Va fer l'amor i va fer la guerra, però sobretot va fer la guerra. Va plorar de por entre trinxeres i va sentir-se un heroi quan va poder tornar a casa. Es va casar i no va tenir fills i no es cansa de recordar el viatge de noces a Cadaqués. Ara és vidu i els dies són massa llargs i massa silenciosos. Té 82 anys.

Ignacio Escobar és el seu nom artístic de quan cantava pels bars del Paral·lel, però a casa tothom el coneixia com a Tuto. Havia estat un jove xulesc i una mica arrogant, però també un Don Joan i un seductor. No es va casar mai però mai va estar sol. Fins fa uns anys, que ja no pot baixar de casa sense ajuda i ningú l'ajuda. En té 79.

Carme Riudetoll era la dona més bonica d'Osona, la més senyora i també la més rica. Va ser la primera a conduir el seu propi cotxe i engegar la seva pròpia empresa. Té 4 fills, però a ells tampoc se'ls ha vist últimament. Ja no és tan guapa, ni tan rica ni tan senyora, però encara és una mica de tot això. Te 84 anys.

Severino Garcia, o Seve, com tothom el coneixia. Un home treballador, entusiasta, familiar, senzill. Botiguer incansable, atent i escrupolós. Amb una ment prodigiosa pels números petits, pels comptes d'entrades i sortides. Casat amb la Conxita, també del ram, però menys. Es va quedar vidu fa 5 anys i, per no molestar, no truca als fills per saber com els va. Ells tampoc hi pensen. Té 91 anys.

I, malgrat tot, somriuen quan apareix un amic, un Amic de la Gent Gran.

stats