21/03/2013

Abertis avisa que la viabilitat de les radials de Madrid inclourà "sacrificis"

1 min

Barcelona.El president d'Abertis, Salvador Alemany, va explicar ahir que qualsevol de les solucions que el govern central pugui trobar per a les autopistes radials de Madrid suposaran "sacrificis" per als accionistes, els bancs creditors i les administracions. Abertis participa en dues de les nou radials que envolten la capital espanyola, moltes de les quals estan en concurs de creditors per problemes de finançament.

Alemany no es va voler pronunciar sobre la possibilitat que el govern espanyol formi una societat pública per gestionar les concessions amb problemes. El màxim responsable del grup d'infraestructures va fer aquestes declaracions a la roda de premsa prèvia a la junta d'accionistes. Després de remarcar el compromís amb el mercat estatal, on s'ha adjudicat recentment la gestió dels túnels de Vallvidrera i del Cadí (Tabasa), Alemany va apuntar els mercats internacionals com a prioritat de creixement.

De fet, l'accés al Brasil i l'augment de l'activitat a Xile (amb la compra del negoci d'OHL) han convertit el grup en líder mundial. Alemany va identificar els Estats Units com un mercat "emergent" en què han aconseguit molt "prestigi". El conseller delegat, Francisco Reynés, va destacar que el grup arribarà enguany als 5.100 milions d'euros d'ingressos, dels que només generarà un 36% al mercat estatal. Amb tot, Alemany va respondre a un accionista a la junta que l'empresa "estudia totes les oportunitats dins i fora d'Espanya", referint-se a una possible oferta per Glovalvia, la concessionària que FCC i Bankia han posat a la venda.

stats