05/10/2011

Almirall rebaixa un 29% la previsió de beneficis per al 2011

1 min
La fàbrica central de medicaments d'Almirall a Sant Andreu de la Barca.

Barcelona.El grup farmacèutic Almirall reduirà el seu benefici un 29% aquest any, a causa de les últimes medicamentades del govern espanyol, especialment per l'última aprovada el 19 d'agost. L'"erosió" a la xifra de vendes serà del 10%, segons un comunicat que va enviar a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Això suposarà a la pràctica un creixement zero en l'actual exercici, ja que en la informació borsària del primer trimestre d'enguany les previsions de creixement en la facturació de la multinacional catalana se situaven en "un dígit senzill alt", és a dir, entre un 8% i un 9% com a màxim. Al juliol, en l'última conferència per a analistes que figura a la CNMV, la companyia de la família Gallardo ja va descartar xifrar les previsions de creixement per a l'actual exercici i va utilitzar com a referència que el percentatge d'increment estava "en avaluació".

Finalment, el 19 d'agost es va produir l'ultima medicamentada , situació que va reduir encara més les perspectives de negoci. Això va provocar una nova revisió de les previsions que es van donar a conèixer ahir. Almirall va facturar 882,4 milions d'euros l'any passat, cosa que ja va suposar una reducció del 4,7% sobre l'exercici anterior. El benefici net normalitzat es va situar en els 136,7 milions. En la nota enviada al regulador, Almirall remarca que el benefici caurà menys el 2012.

stats