04/04/2013

Barcelona reactiva l'interès pel clúster aeroespacial

2 min

Barcelona.L'Àrea Metropolitana de Barcelona i tres administracions locals més volen recuperar el projecte d'instal·lar un clúster industrial d'empreses aeroespacials al campus de la Universitat Politècnica (UPC) de Castelldefels. L'Agència Europea de l'Espai (ESA) ha de decidir en tres mesos la ubicació de la vuitena incubadora del sector a Europa, el primer centre que s'instal·laria a Espanya.

L'ESA té actualment una xarxa de set incubadores en països com Holanda, Anglaterra, Alemanya, Bèlgica i Itàlia. L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve; el del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Joaquim Balsera; el vicepresident de l'Àrea Metropolitana, Antonio Balmón; el rector de la UPC, Antoni Giró, i el màxim responsable de Caixa Capital Risc, Marcelino Armenter, van firmar ahir un conveni de col·laboració per presentar una candidatura per acollir la incubadora.

La iniciativa preveu unes inversions conjuntes superiors als 3,2 milions d'euros, amb l'objectiu d'acollir prop de 40 pimes internacionals durant un període de cinc anys. Antoni Giró va destacar que el projecte compta amb l'avantatge que l'edifici de la incubadora ja està construït, cosa que representa que es pot posar en marxa a curt termini i amb una inversió reduïda.

L'edifici Rdit té una superfície total de 10.000 metres quadrats, i és a pocs metres de l'Escola d'Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels. Al campus també hi desenvolupen la seva activitat altres centres punters, com l'Institut de Ciències Fotòniques (Icfo) i l'Institut de Geomàtica. Aquest entorn augmenta la possibilitat d'establir sinergies i col·laboracions entre les administracions i la universitat.

Caixa Capital Risc, una de les empreses inversores de La Caixa, serà el soci financer de les empreses de la incubadora, amb una dotació prevista màxima de dos milions a través de préstecs participatius.

stats