05/04/2013

CaixaBank ofereix rescatar el deute subordinat del Banc de València

1 min

Barcelona.El consell d'administració de CaixaBank va aprovar ahir l'absorció de Banc de València. A més de la novetat del bescanvi de l'1,1% del capital de l'entitat valenciana que segueix en mans de petits accionistes (un títol de CaixaBank per cada 479 accions del banc comprat), va sorgir la sorpresa del rescat dels estalvis que van perdre els propietaris de bons subordinats de Banc de València. L'entitat que presideix Isidre Fainé ha preparat un curiós sistema per rescabalar els bonistes, que van rebre una quitança del 85% per part de l'Estat. Així, CaixaBank comprarà el nominal dels bons convertits en accions del banc valencià amb data d'ahir, i amb els diners constituirà un dipòsit a termini amb una retribució de l'1,25%.

Després, el banc català farà aportacions periòdiques de capital amb l'objectiu que al venciment del dipòsit, el desembre del 2014, els bonistes recuperin tot l'estalvi inicial. Amb l'absorció de Banc de València, CaixaBank reforça el volum de negoci amb 46.200 milions d'euros. També reforçarà l'obra social amb convenis de col·laboració.

Banc Sabadell

D'altra banda, Banc Sabadell va acordar ahir presentar una oferta vinculant per comprar Banco Gallego, una altra entitat en mans de l'Estat. El banc presidit per Josep Oliu haurà de competir amb el portuguès Banco Espirito Santo i el veneçolà Banesco. El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) decidirà avui si manté la subhasta de l'entitat gallega.

El Sabadell es va convertir ahir en la primera entitat financera que ha lliurat habitatges del fons social. Va posar a disposició pública 250 habitatges amb un valor mitjà de 108.000 euros.

stats