25/05/2013

Grifols augmentarà la inversió en recerca mentre reprèn el dividend

2 min

Barcelona.El president de la multinacional catalana d'hemoderivats, Víctor Grífols, va explicar a la junta d'accionistes d'ahir que el grup compta amb una cartera de 59 projectes de recerca (R+D) per l'Alzheimer, la fibrosi quísticai i la cirrosi, entre d'altres, i fins i tot malalties que afecten els animals. El grup, que ha diversificat la seva activitat en l'aplicació dels elements que formen el plasma sanguini (com l'albúmina) per produir medicaments biològics, ja va destinar l'any passat un total de 124,4 milions d'euros a R+D, el 4,7% de les vendes (l'any passat van superar els 2.620 milions).

Ara vol augmentar aquest percentatge fins al 5,5% de les vendes "en un termini d'un o dos anys", va explicar Víctor Grífols en finalitzar la junta. El màxim responsable de la tercera empresa mundial del sector va justificar que "la innovació és l'única manera de créixer i d'assegurar el futur", en referència a les adquisicions de participacions en empreses biotecnològiques del sector, com l'aragonesa Araclon, la basca Progenika i la més recent d'Aradigm. Grífols va argumentar que un altre dels elements per mantenir els elevats nivells de qualitat se centra en la seguretat de les seves instal·lacions i de les fàbriques dels Estats Units i la central de Parets del Vallès. De fet, Grifols està duent a terme inversions d'ampliació de la capacitat en totes les fàbriques.

El grup, que manté la denominació del cognom de la família fundadora, va obtenir uns beneficis de 256,7 milions l'any passat, un fet que va suposar gairebé multiplicar per cinc els de l'any anterior, a causa de la compra de la companyia nord-americana Talecris. Aquesta va ser la cara positiva d'aquesta operació, però la negativa va suposar l'increment de l'endeutament, situat en els 2.511,8 milions a finals de març, cosa que representa un nivell de 2,94 vegades l'ebitda (el benefici abans d'impostos, taxes i amortitzacions), just un pas per sota del mínim que demanen els bancs per confiar en la companyia. L'empresa ha aconseguit millorar aquest marge, que al final del primer trimestre del 2012 se situava en 3,79 vegades l'ebitda.

Aquest endeutament va ser la raó principal per la qual Grifols va suspendre el dividend els dos últims anys. Víctor Grífols es va reservar l'agradable sorpresa de comunicar als accionistes en la seva última intervenció a la junta que el 5 de juny l'empresa tornarà a pagar en metàl·lic un dividend a compte dels resultats d'enguany. Seran 20 cèntims l'acció, cosa que representarà un total de 68,7 milions.

La pota internacional

La recerca de nous fàrmacs biològics es complementa amb la diversificació geogràfica. Així, Grifols ha obert una oficina de representació a Dubai i preveu establir-se també a Turquia, l'Índia i Rússia, amb l'objectiu d'obrir filials en un termini de dos anys si el negoci prospera.

El pla de creixement de l'empresa passa per potenciar la seva presència als països emergents, que ara mateix arriba a una quota del 7% en hemoderivats, mentre que a Nord-amèrica s'incrementa fins al 32% i a Europa és del 14%.

stats