15/12/2011

El Sabadell duplica les pèrdues de la CAM fins als 12.000 milions

2 min
El Sabadell duplica les pèrdues  de la CAM fins als 12.000 milions

BARCELONA.El conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, va destacar ahir a Madrid que les pèrdues esperades de la Caja Mediterráneo (CAM) s'acostaran als 12.000 milions d'euros, més del doble dels 5.500 milions que va preveure en principi el mateix Banc d'Espanya.

No fa ni una setmana que l'entitat que presideix Josep Oliu s'ha adjudicat la CAM i ja es dispara la dimensió del forat. Amb tot, Guardiola va assegurar que amb els sistemes de protecció d'actius preparats pel Fons de Garantia de Dipòsits (FGD), que finança el conjunt de bancs i caixes, la viabilitat de la integració de l'entitat alacantina al Banc Sabadell està garantida.

Les pèrdues anunciades ahir pel banc signifiquen que la meitat dels 24.000 milions d'actius tòxics de la CAM seran difícils de recuperar. L'entitat manté unes dotacions de 3.900 milions i el Fons de Garantia de Dipòsits recapitalitzarà inicialment la CAM amb 5.249 milions, a més de cobrir el 80% dels números vermells. Però si aquests es disparen, l'FGD pot tenir problemes de pressupost, tenint en compte les pròximes col·locacions d'altres entitats sanejades com Banc de València, Unnim o CatalunyaCaixa, segons van afirmar fonts financeres.

Coincidint amb les declaracions de Jaume Guardiola, l'agència de qualificació Fitch va posar en perspectiva negativa el deute a llarg termini de Banc Sabadell (BBB+), precisament per les incògnites immobiliàries de la CAM.

D'altra banda, els bancs espanyols van augmentar al novembre un 28% els diners que van demanar al Banc Central Europeu (BCE). Això vol dir que el total de crèdits que mantenia el sistema financer espanyol a finals del mes passat arribava als 97.970 milions, el nivell més elevat des del setembre del 2010. Aquesta xifra representa el 26,22% del que van demanar tots els països de la zona euro al banc emissor. Només el total demanat al juliol supera la quantitat demanada durant el novembre.

stats