Opinió 12/09/2013

Un Govern sincer

Toni Gomila
2 min

M'agrada que aquest Govern vagi de cara. Dura, però de cara. No amaga les intencions, és transparent i eloqüent. El seu discurs és clar i entenedor per tothom. Tant, que fins i tot els seus votants estan desconcertats pels estralls violents dels seus missatges.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Aquestes darreres setmanes ens han regalat dues perles videogràfiques que escarrufen. D'una banda, un vídeo horrible on uns infantons ens avisen dels desastres que suposen els incendis forestals. Si aquest anunci l'haguessin emès al juny, podríem pensar que dins alguna conselleria algú es dedicava a preveure incendis forestals i, amb escassos mitjans, aprofitava l'altaveu de la televisió pública per crear una mica de consciència. El cas és que aquest mateix vídeo, al mes d'agost, 3.000 hectàrees després d'Andratx i sa Duaia, només ens crea la consciència que l'aspecte improvisat de les imatges són un pedaç semblant a una manca de previsió. El missatge és clar: quan ja no hi ha llenya per cremar, cremem els infants.

Ara ens en regalen un altre. Sobre els avantatges d'aquest esTIL de governar. Anunci molt bén produït, amb infants que parlen en anglès sobre els seus somnis. La veu en off, com aquest Govern, no enganya, al minut 0,36 diu: Saver anglès ens ofereix més oportunitats ... Aquest vídeo ens mostra la veritable intenció: més enllà de l'aprenentatge de l'anglès, arraconem el català.

Serem com Ana Botella en esser grans? Ella també tenia un somni en anglès, i el món ha passat olímpicament d'ella.

Aquest Govern sincer ens explica, a cada passa, les seves intencions: bolen que els infants savin anglès per tenir vones oportunitats a la bida . Agraesc la sinceritat, no hi ha dubte: per Joserra, na Juanamari i n'Estarellas els somnis són en anglès; els malsons, en català.

stats