19/12/2012

Abidal ja té el permís dels metges per tornar a jugar a futbol

3 min
Éric Abidal a la Vall d'Aran, on va entrenar-se acompanyat del preparador físic Emili Ricart.

BARCELONAÉric Abidal ja té el consentiment mèdic per tornar a entrenar-se amb la resta dels seus companys i, per tant, tornar a jugar. Dilluns els responsables del trasplantament de fetge a què el jugador francès es va sotmetre el 10 d'abril i els serveis mèdics del Barça es van reunir per analitzar la situació, amb les proves fetes últimament sobre la taula. Els responsables de l'Hospital Clínic de Barcelona van comunicar als metges del Barça que no hi ha cap raó per aconsellar que Abidal no pugui començar a treballar cada dia com ho feia abans de l'operació. És a dir, al mateix ritme que els seus companys.

Abidal va rebre la notícia ahir mateix. Després de rebre l'autorització dels metges, Abidal, que fa dies que treballa al marge del grup, podrà començar aviat a exercitar-se a les ordres de Tito Vilanova amb la resta dels seus companys. A falta de confirmació oficial d'aquesta informació, s'espera que el president del club, Sandro Rosell, ho comuniqui avui, durant el tradicional dinar del club amb la premsa.

El camí d'Abidal, però, segueix, ja que encara lluita per arribar a un estat físic ideal per practicar futbol de primer nivell. Després del trasplantament Abidal va estar uns mesos sense poder entrenar-se, i va perdre pes i massa muscular. Ara, però, ja fa mesos que treballa amb els preparadors físics del club per estar fort, i la seva presència a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí és constant. A més, ha visitat dues vegades el Pirineu amb el preparador Emili Ricart per avançar el procés.

La vida d'Éric Abidal va canviar del tot el 15 març del 2011, quan es va fer públic que li havien detectat un tumor al fetge. El doctor Josep Fuster Obregón li va fer una laparoscòpia per extirpar-li el tumor el 17 de març i dues setmanes més tard el francès ja va anar a la Ciutat Esportiva per entrenar-se. Alguns dels seus amics més pròxims, com el president de la seva fundació, Jean-Daniel Chiche, ja van deixar clar que l'objectiu era poder tornar a jugar a futbol aviat, malgrat que els metges van preferir ser prudents.

Tota la resta d'aquell any 2011 va ser una època dolça per a Abidal, que va sorprendre a tothom pel seu optimisme i la força a l'hora de treballar per tornar a sentir-se futbolista. Guardiola el va convocar per primer cop el 2 de maig per jugar el partit de tornada de les semifinals de la Lliga de Campions al Santiago Bernabéu, un partit en què va jugar els últims minuts. El 28 de maig el francès va ser titular a la final de la Lliga de Campions contra el Manchester United, i Puyol li va cedir el braçal de capità perquè aixequés la copa. Totalment recuperat, Abidal va seguir jugant i va renovar fins al 2013 amb la possibilitat de prorrogar any a any la seva vinculació al club fins al 2015.

Tot va canviar el març del 2012, quan el Barça va anunciar que Abidal seria sotmès a un trasplantament de fetge, una operació que es va fer el 10 d'abril, amb el seu cosí de donant. El francès va rebre l'alta mèdica el 12 de maig i poc després va començar a entrenar-se, obrint la possibilitat al retorn als terrenys de joc malgrat que no hi havia cap precedent de jugador de futbol que hagués jugat després d'una operació com aquesta.

Éric Abidal podria tornar a jugar un partit oficial aquesta mateixa temporada. Primer tornarà als entrenaments i el cos tècnic del Barça valorarà quan ha arribat l'hora de gaudir del segon retorn d'aquest francès irreductible que no ha deixat de col·laborar en causes benèfiques. I sempre amb un somriure a la boca.

stats