20/02/2013

Arrigo Sacchi: "El Barça es fa la pregunta clau: com juguem?"

2 min
Sacchi  va guanyar dues Champions amb el Milan.

Admira el Barça?

El respecto. No sé si el verb és admirar . M'agrada, el considero un club que treballa com cal. Fomenta valors, fomenta el bon joc. Creu que no tot val per guanyar. Intenta guanyar fent-se la pregunta clau: com juguem?

Els altres quines preguntes fan?

Vaig tenir un president al Cesena, quan dirigia els juvenils, que sempre preguntava: "Que hem fet?" després dels partits. I jo li deia que la pregunta era "Com hem jugat?" Parlàvem de juvenils...

El Cesena que vostè va fer campió d'Itàlia juvenil quan ningú el coneixia...

Molts d'aquells nois van arribar a Primera. Jo també, malgrat que no vaig ser jugador d'elit. Però el meu pare va jugar a l'Spal i jo vaig créixer amb el futbol.

Pizza, Màfia i catenaccio . Ha canviat Itàlia?

Sóc dels que penso que fora d'Itàlia ens coneixen per aquestes tres coses. La pizza no la volem canviar. La Màfia ens costarà fer-ho. Però el catenaccio es pot canviar. A la Federació treballem en aquest sentit, amb un bon tècnic com Prandelli.

Al Milan va demostrar que es podia guanyar i agradar...

Berlusconi em va dir que havia de guanyar i havia de convèncer. Em va donar una estructura per treballar i va ser una època preciosa.

Com arriba al Milan?

Era al Parma. L'any que aconseguíem l'ascens. Jugant a Segona vam eliminar el Milan de la Copa, i Berlusconi, que feia poc havia comprat el club, va pensar que l'aposta bona era fer-ho per mi. Ell em va defensar quan ens va eliminar l'Espanyol de la UEFA, però anys més tard em va fer fora. Ja se sap, la llei del futbol.

Vosté i Cruyff van revolucionar el futbol a finals dels anys 80...

Sempre he valorat l'escola holandesa i Cruyff va fer una gran feina al Barça. Vam ser rivals i ens va tocar guanyar, però aquell Barça va tenir la recompensa de la Copa d'Europa de Wembley.

¿Aquest Barça és millor que els equips dels anys 90?

Mai podem comparar èpoques, però aquest Barça té un valor similar a l'Ajax dels anys 70 o el Milan dels 90. Fa història, crea escola, guanya i agrada. El relleu de Guardiola a Vilanova ha estat admirable. Una idea per sobre dels noms propis. Potser aquest serà el seu llegat: defensar un estil preciós per sobre els noms.

stats