PRIMERA DIVISIÓ
Misc 03/09/2013

Bale, el fitxatge misteriós

El Madrid presenta el gal·lès sense que quedi clar quin preu n'ha pagat

i
Toni Padilla
3 min
Florentino Pérez i Gareth Bale durant l'acte de presentació del futbolista gal·lès al Santiago Bernabéu de Madrid.

BarcelonaDurant les últimes setmanes Florentino Pérez s'ha fet un tip de parlar amb periodistes i enviar missatges per deixar clares dues idees. La primera, que Gareth Bale no se li escaparia. La segona, que el gal·lès costaria menys de 96 milions d'euros. El president del Madrid s'ha passat les últimes setmanes fent equilibris per intentar fer el seu nou fitxatge galàctic però evitar que l'arribada del jugador gal·lès alteri la calma en un vestidor que ja va patir prou durant el mandat de José Mourinho.

Florentino Pérez és víctima de les seves paraules i dels diners que s'ha gastat. Quan va pagar 96 milions d'euros per Cristiano Ronaldo poc s'imaginava com aquesta xifra li podria condicionar les operacions més endavant. El jugador portuguès, ben aconsellat pel seu representant -Jorge Mendes-, ha jugat les seves cartes per aconseguir una renovació a l'alça, afirmant en públic que se sentia trist o poc estimat al Madrid. Els seus gols i la seva capacitat per atreure anunciants l'han convertit en una de les poques notícies del Madrid els últims anys, més enllà de la Lliga d'ara fa dues temporades. Cristiano, conscient de tenir una posició de força, ha volgut fer valer el seu paper de jugador franquícia i no ha perdut l'oportunitat de fer entendre al club que no veu lògic fitxar un jugador que ha fet molt menys que ell, per més diners. Florentino, per calmar Cristiano, ja va advertir durant la gira nord-americana de l'equip que pagar 100 milions d'euros era una animalada. Però, segons els mitjans de comunicació britànics, com la BBC i el diari The Guardian , al final ha pagat 101 milions d'euros. El Tottenham, conscient que és una bona manera de treure pit de cara als seus aficionats, tampoc amaga que ha aconseguit vendre un jugador que no els havia costat ni mig milió per la xifra més alta mai pagada al futbol.

El Madrid, però, s'ha fet un tip de dir que la xifra són 91 milions. El comunicat oficial no va donar cap xifra, però el departament de premsa de l'entitat ha fet arribar aquest missatge quan la premsa ho ha preguntat. Malgrat que la xifra convertiria Bale, un jugador amb poc palmarès, en el segon jugador més car de la història, serviria per intentar mantenir calmat Cristiano Ronaldo. A l'acte de presentació d'ahir al Santiago Bernabéu, Bale va deixar ben clar que també ha entès el missatge i, en la línia de les paraules de Neymar quan va arribar al Barça, no va amagar que accepta el seu paper secundari a l'ombra d'un jugador més mediàtic. "Cristiano és qui mana, és el millor jugador del món", va dir amb el seu accent de Cardiff el jugador, presentat primer en un acte a la llotja en què es va mostrar una imatge d'ell de petit amb una samarreta del Madrid. "És increïble ser aquí. És un somni fet realitat. Espero ajudar l'equip a tenir èxit i que puguem guanyar aquest any la desena Copa d'Europa", va afegir Bale abans de saltar a la gespa per fer uns tocs de pilota i petons a l'escut davant de les 25.000 persones que es van aplegar a l'estadi del passeig de la Castellana.

Özil i Kaká

L'exjugador del Tottenham, acompanyat per la seva família, va insistir una vegada i una altra que arriba al Reial Madrid per viure a l'ombra de Cristiano. "Ell tirarà les faltes", insistia el gal·lès. I afegia: "Arribo per ajudar l'equip, no per ajudar Cristiano. Ell no necessita ajuda, és el millor". La presentació sense xifres oficials del que possiblement és el jugador més car de la història del futbol es va produir en una jornada molt intensa al Madrid. Quan eren sobre la gespa, uns joves van cridar a Florentino per demanar-li que Özil no fos venut. Pérez, seriós, es va posar la mà sobre els llavis i els va fer callar, ja que Mesut Özil -l'home que ell mateix havia definit com "el futur millor jugador del món"- va ser traspassat a l'Arsenal per uns 45 milions d'euros. En aquest cas, de nou, les xifres no són oficials, ja que els anglesos afirmen que n'han pagat una xifra i els madrilenys diuen que n'han cobrat una altra de superior.

Özil, convocat amb la selecció alemanya, no va ser l'únic que va fer les maletes ahir. Després de quatre anys sense jugar gaire però cobrant gairebé tant com Cristiano, Kaká va tornar al club on va jugar el seu millor futbol, el Milan. El brasiler va saludar des de les oficines del club, a la Via Turati, i eufòric va cridar als aficionats que el Milan és el club que "mai ha deixat d'estimar". El Milan no pagarà res al club blanc, que s'estalvia el sou del jugador. El porter Adán, l'home que Mourinho va fer jugar un dia de titular, també va marxar del Bernabéu.

stats