PRIMERA DIVISIÓ
Misc 02/09/2013

Bale, el nou galàctic de Florentino

El Reial Madrid fa oficial el fitxatge del gal·lès i ven Kaká al Milan

i
Toni Padilla
2 min

BarcelonaEls treballadors del Reial Madrid van haver de desmuntar aquest cap de setmana la llotja col·locada sobre les graderies del Santiago Bernabéu que s'havia instal·lat per presentar el gal·lès Gareth Bale. El club blanc feia dies que donava per fet el fitxatge del jugador del Tottenham, però no va poder tancar el serial fins ahir a les 8 del vespre, quan va comunicar a la seva pàgina web el fitxatge del gal·lès. Tot seguit, els operaris van aixecar de nou la bastida per a l'acte de presentació, que es farà avui a la una del migdia. El Tottenham havia rebut feia 48 hores els contractes, però no va tornar la documentació fins ahir. El president del Tottenham, Daniel Levy, doncs, va fer patir els madridistes fins al final, com ja va fer amb el fitxatge del croat Luka Modric, que també va arribar provinent del club del nord de Londres just al final del mercat de fitxatges.

Amb les samarretes a punt a la botiga del club, i els operaris preparant altra vegada la llotja, el Madrid ja té el fitxatge galàctic que volia sense haver fet pública la xifra final del traspàs. La premsa de Madrid parla de 91 milions d'euros i la britànica, de 101, una xifra que convertiria Gareth Bale en el jugador més car de la història. El gal·lès només ha jugat un partit en els últims tres mesos i ahir tampoc va formar part de la convocatòria de l'equip que va perdre el derbi de Londres contra l'Arsenal. Bale firma un contracte per a les pròximes sis temporades.

Fins ara, el fitxatge més car de la història és el de Cristiano Ronaldo, que va costar 94 milions quan el Madrid el va fitxar del United. Bale, doncs, serà el primer o el segon fitxatge més car de la història en una classificació de fitxatges en què destaca el nom de Florentino Pérez. El president del Madrid ha pagat gairebé 1.000 milions d'euros en fitxatges durant els seus dos mandats, protagonitzant cinc dels set fitxatges més cars de la història: Bale, Cristiano Ronaldo, Zidane, Kaká i Figo.

Kaká i Özil

El Madrid no ha parat quiet als despatxos i ahir es va vendre Kaká i Özil. El brasiler es va reunir ahir amb Florentino Pérez i Adriano Galliani, conseller del Milan, i tornarà al club italià després d'haver fracassat al Madrid durant els últims quatre anys. Kaká va costar 67 milions d'euros i ara tornarà al Milan sense que el club italià pagui res. El brasiler, de fet, accepta rebaixar-se el sou al Milan per poder marxar d'un Madrid que es podria estalviar uns 25 milions en concepte del sou del jugador.

I entrada la nit va arribar la notícia que l'Arsenal pagarà 45 milions per aconseguir els serveis de Mesut Özil. Hi ha un principi d'acord i falta la firma oficial. Özil tenia diferents ofertes i ha escollit marxar a la lliga anglesa, convertint-se en un dels damnificats per l'arribada de Gareth Bale.

stats