15/02/2013

El Barça treballa amb una Grada Jove encoberta

2 min

Barcelona.Segons va avançar ahir el programa La graderia de la Cadena SER, el Barça estaria impulsant una mena de Grada d'Animació encoberta, ja que no va obtenir el vistiplau dels Mossos d'Esquadra per fer-la oficial. La Grada Jove era una de les promeses electorals de la candidatura de Sandro Rosell, però des del principi el projecte va topar amb l'oposició dels Mossos d'Esquadra, que van denunciar que aquesta idea podia significar el retorn d'aficionats violents a l'estadi i que no oferia prou garanties de seguretat.

El vicepresident Jordi Cardoner va descartar definitivament el projecte a finals de l'any 2012, quan va afirmar: "El projecte de la Grada d'Animació, tal com l'havíem plantejat, el donem per extingit. No es farà ni amb els fanàtics, ni amb les penyes, ni amb el Club Super3, ni amb ningú". De fet, els membres del col·lectiu Fanàtics, que aplegava les penyes impulsores d'aquest projecte, també es van manifestar públicament donant per acabada la idea de la Grada Jove i criticant el posicionament dels Mossos després de demanar al club que fes públic l'estat de la situació. Cal recordar que el 24 d'octubre del 2012, en un inusual posicionament públic, els Mossos d'Esquadra van mostrar la seva contundent oposició al fet que el Barça posés en marxa la coneguda Grada d'Animació. El missatge es va produir hores després que la plataforma Fanàtics Barça, promotora de la iniciativa, acabés d'acceptar l'última condició que fins ahir se li exigia. En el text, la policia de la Generalitat afirmava: "Es desaconsella a la directiva el projecte perquè no està garantit que a través de la Grada d'Animació no tornin a entrar al Camp Nou i a altres instal·lacions del Barça grups de seguidors radicals i violents".

Malgrat les paraules de Cardoner, el projecte va quedar en via morta a l'espera d'esdeveniments, segons va confirmar el club posteriorment en una roda de premsa. Ara, segons la informació de la SER, els grups d'animació membres de Fanàtics tindrien accés a una sèrie de paquets d'entrades per poder veure els partits al Camp Nou. Serien unes 25 entrades per grup i per partit, i els responsables dels grups les reparteixen a un preu d'entre 15 i 25 euros entre els seus membres, tant si són socis com si no. Segons aquesta informació, el club facilita entrades perquè els grups puguin estar junts i animar, amb la condició que no hi hagi cap conflicte ni actituds violentes.

El Barça nega aquesta informació, però els periodistes de la SER han afirmat que extraoficialment membres del club han admès que estan treballant per tirar endavant la grada, ja sigui en un format semblant a l'inicial o en un de diferent. Els membres més visibles del col·lectiu Fanàtics han viatjat amb el vol xàrter del club en desplaçaments oficials unes quantes vegades, com en l'últim Madrid-Barça. Aquests aficionats sempre han denunciat que no tenen res a veure amb els radicals de Boixos Nois que tenen antecedents penals i han deixat clar que han acceptat totes les mesures de seguretat que els Mossos imposaven per crear la Grada Jove.

stats