BARÇA

El dia més especial per als aficionats del Chapecoense

Un centenar de brasilers han viatjat per donar suport al seu equip

En João i la Celia són de Chapecó. Viuen a Londres i admeten que mai havien seguit el Chapecoense, ja que jugava a Quarta quan ells encara vivien a la ciutat. L'últim any, en veure els èxits del club, en João va començar a mirar els partits per 'streaming'. I un cop va arribar la tragèdia que va canviar el destí d’aquest club, van decidir comprar-se la samarreta. "Va ser un cop fort, però després de l’accident anava amb la samarreta per Londres. La gent m’aturava pels carrers", diu en João, que s’ha trobat amb els seus pares i dos germans a Barcelona, que han volat des de Chapecó. Tres avions per ser al Camp Nou.

Més de 100 aficionats del Chapecoense han volat fins a Barcelona per ser amb el seu equip. A més, molts brasilers han donat suport al club, alguns amb la samarreta d’altres equips i altres amb la del Chapecoense. "Jo ja seguia el club a Tercera. No podia deixar de venir, vaig perdre amics a l’accident", diu en Thiago, un jubilat de 67 anys que ha vingut amb fills i nets. En família. "Els meus amics sempre deien que ser del Chapecoense era perdre el temps. Ells animaven el Flamengo o el Corinthians, però un cop vam arribar a Primera es van fer del Chape", explica. "I ara mig Brasil ens ajuda. És molt fort, tot plegat. Pujar, guanyar partits, perdre l’equip i ara, el gest del Barça. Jugar al Camp Nou, tu. És molt fort", afegeix.

Els aficionats del Chapecoense admeten que els feia il·lusió jugar contra Neymar, però ho relativitzen. "El Barça és un club històric i ha demostrat la seva categoria en convidar-nos. Tothom ens va dir coses maques, però només el Barça ens ha convidat. Al Camp Nou. Un gest elegant. El Barça ha demostrat ser-ho més que Neymar, que és un geni, però prioritza els diners", explica crític en João, que s'ha comprat una samarreta del Barça... de Messi.