11/11/2012

Convertir Glasgow en una anècdota

3 min
PUYOL, A BARCELONA  Tot i que el capità, que no té l'alta mèdica, es va exercitar amb la resta de l'equip, el tècnic va decidir deixar-lo a Barcelona.

PALMA (ENVIAT ESPECIAL)El Barça es treu l'elegant vestit de la Lliga de Campions, que va acabar estripat a Celtic Park, per tornar a la Lliga afrontant la visita a un estadi en què últimament sempre guanya, l'Iberostar Estadi (17.50 h). El partit és l'oportunitat ideal per llepar-se les ferides, ja siguin les de Glasgow en el cas del Barça, ja siguin les de la Lliga per a un Mallorca que va començar la temporada amb el cap alt i ara mira amb preocupació cap a les catacumbes de la classificació després d'encadenar cinc derrotes consecutives.

Tito Vilanova va alçar el cap mirant cap endavant, segur de si mateix, per recordar que Glasgow no deixa de ser un accident. Fugint dels catastrofismes que de tant en tant afecten l'entorn per un sol mal resultat, Vilanova va recordar les estadístiques, la imatge, els resultats. I va intentar tancar tots els debats que poden posar bastons a les rodes, com el de la relació entre Villa i Messi. "Que jo sàpiga, Villa i Messi es porten perfectament bé. Jo no ho vaig veure, m'ho vau dir vosaltres que s'havien discutit. Però, en el fons, això passa sempre al futbol, que els jugadors discuteixen per una acció. Jo puc parlar per la seva relació, i sé que és bona. Ara, pel que passa al camp, doncs podeu [la premsa] anar buscant, i potser sí que hi trobareu alguna cosa", ha conclòs, reafirmant-se en el fet que no hi ha cap problema entre ells, més enllà de possibles disputes al terreny de joc.

Una nova victòria a la Lliga, i d'aquesta manera fer més gran la ratxa del millor inici de temporada del Barça i posar la pressió al Reial Madrid i els altres perseguidors, donaria una gran oportunitat al Barça de tancar un capítol que s'ha allargat massa, el de Glasgow, i d'encarar amb calma una setmana propícia als debats, com és la de l'aturada de les seleccions. L'escenari és l'ideal, ja que en els últims deu partits disputats a l'illa el Barça s'ha imposat en nou, i en l'únic que va perdre, en la temporada 2008-2009 , ja era campió.

Per visitar un Mallorca amb molts problemes de lesions, Vilanova comptarà amb un jugador bàsic en el seu esquema i que no va poder ser a Glasgow per sanció, Sergio Busquets, i amb la plena recuperació del defensa Gerard Piqué, que apunta a titular després d'haver superat la lesió que va patir fa més d'un mes i mig al peu esquerre. Qui, en canvi, encara no torna a la convocatòria és Carles Puyol, que segurament podrà recuperar-se abans del previst de la luxació al colze esquerre que va patir a Lisboa, però finalment no va viatjar a Mallorca. Amb Piqué recuperat formant la part central de la defensa amb Mascherano, i Busquets per davant, Xavi i Iniesta es perfilen d'interiors amb el dubte de veure si Montoya guanya la partida a Alves i quins jugadors formen el trident ofensiu. Leo Messi, que està a un gol dels 75 que Pelé va marcar en un any i que aspira a batre aquesta marca a Mallorca, podria estar acompanyat de Cesc Fàbregas i David Villa. L'equip, a diferència d'altres cops, va volar ahir cap a Mallorca, on jugarà avui en un horari poc habitual.

Del Bosque i els àrbitres

Més enllà del partit d'avui, Vilanova també hi va dir la seva sobre altres temes, com la convocatòria per al partit de la selecció espanyola d'aquest dimecres a Panamà, en què hi ha vuit blaugranes. Vilanova ha esquivat la polèmica, malgrat que tants jugadors seus hauran de creuar l'Atlàntic per un partit sense cap més interès que donar diners a la Federació: "Vicente del Bosque pot escollir els jugadors que cregui. Ell fa el que és millor per a la selecció, i si ha escollit vuit jugadors del Barça, em sembla bé", va concloure un Vilanova que també va parlar sobre la gran quantitat de tècnics expulsats aquest any a Primera: "No sé què ha passat en cada situació, només sé la meva, què li vaig dir a l'àrbitre. És un avís. Si ells creuen que s'han de regir així, doncs ja ho sabem". Aquest any els àrbitres han fet fora vuit tècnics en deu jornades, més que en tota la temporada passada.

stats