Un Del Potro heroic esborra de la pista David Ferrer

i
Toni Padilla
2 min

BarcelonaEl xabienc David Ferrer, quart cap de sèrie del torneig de Wimbledon, va caure derrotat a la pista central de l'All England club als quarts de final davant el potent joc de l'argentí Juan Martín del Potro (6-2, 6-4 i 7-6). Del Potro serà el rival a les semifinals del número 1 mundial, el serbi Novak Djokovic, que va desfer-se de Berdych en tres sets (7-6, 6-4 i 6-3).

En el primer joc del partit Del Potro va caure i es va fer mal en un genoll que ja tenia lesionat, però l'argentí es va sobreposar després de 10 minuts rebent assistències dels metges, i va imposar el seu joc de cops durs i secs. Ferrer, també amb molèsties al turmell, no va poder repetir l'èxit de Roland Garros, on va ser finalista aquesta temporada, i va encaixar una derrota dura, sense poder respondre als serveis d'un jugador més alt i físic.

Amb 31 anys, Ferrer somiava fer història, però no va estar encertat en els moments claus del partit, com durant l'empat 4-4 al segon set. Amb Del Potro patint pel genoll, Ferrer volia forçar un partit llarg, però l'argentí va tenir l'encert en els moments claus per tancar el partit en tres sets, en un duel de punts curts en què es van barrejar els punts guanyadors de Del Potro i les errades de Ferrer.

La segona semifinal del torneig serà entre l'escocès Andy Murray i el polonès Jerzy Janowicz. Murray va derrotar en 5 sets l'espanyol Fernando Verdasco. L'escocès perdia per 2-0 però va aixecar el partit en una gran demostració de caràcter (4-6, 3-6, 6-1, 6-4 i 7-5). El gran heroi local, finalista de Wimbledon l'any passat i medalla de l'or olímpic, segueix somiant trencar la ratxa de més de 60 anys sense veure un britànic guanyant a Wimbledon.

El polonès Jerzy Janowicz, vintè quart cap de sèrie a Wimbledon, serà el rival de Murray després d'imposar la força del seu servei, amb 30 serveis directes per derrotar el seu compatriota Lukasz Kubot, 130 del món, per 7-5, 6-4 i 6-3 , en dues hores i set minuts. Janowicz, el primer polonès a arribar a les semifinals d'aquest Grand Slam, va guanyar el 90% dels punts amb el seu primer servei.