TENIS

Djokovic, un positiu que posa en alerta el tenis

Quatre jugadors s’han contagiat de coronavirus en un torneig organitzat pel jugador serbi

El món del tenis ha vist com els torneigs del circuit professional, l’ATP, es troben aturats des de el darrer febrer. Els organitzadors del circuit confien en veure el primer torneig de primer nivell del 31 d’agost al 13 de setembre, amb l’Obert dels Estats Units, un grand slam que es jugaria a Nova York sense espectadors, tot i que alguns jugadors havien demanat aturar-ho, en considerar que amb la pandèmia en fase d’expansió a molts països, no era prudent reactivar un esport amb jugadors de tots els continents.

A dos mesos de l’inici de la prèvia, el número 1 mundial, el serbi Novak Djokovic, ha donat positiu per covid-19 després de participar en un torneig amistós, l’Adria Cup, que ell mateix havia organitzat a diferents ciutats. La primera part d’aquest torneig va aplegar més de 4.000 persones a les graderies d’un pavelló a Belgrad, però la iniciativa de Djokovic s’ha girat en contra seva ja que vuit persones involucrades en aquest torneig, entre ells quatre jugadors, han donat positiu. Els primers van ser el búlgar Georgi Dimitrov, el croat Borna Coric i e serbi Victor Troicki. El quart ha estat Djokovic. A part dels quatre jugadors, també han donat positiu el preparador físic del serbi, l’entrenador de Dimitrov, i les dones de Troicki i Djokovic. Djokovic ha explicat que ara estarà aïllat dues setmanes i que es farà tests cada cinc dies.

Ni punt, ni joc, ni partit

“Només aterrar provinent de Zadar ens vam sotmetre a controls de salut. Tant la Jelena com jo hem donat positiu, però no els nostres fills. Tot el que hem fet aquest últim mes s’ha fet amb les més sinceres intencions. El torneig pretenia convertir-se en un símbol d’unitat per a la regió dels Balcans. Desafortunadament el virus seguia aquí, hem d’aprendre a conviure amb aquesta nova situació. Sento el mal que causem amb els positius. Un dels motius del torneig era ajudar els tenistes que aquests dies no tenen ingressos”, ja que els que no són de primer nivell aquests dies no han cobrat res perque tot el circuit està aturat. El torneig va jugar-se del 12 al 14 de juny a Belgrad, amb una segona etapa l’últim cap de setmana a Zadar. A la ciutat croata, els jugadors van ser vistos a una discoteca ballant, jugant a bàsquet i abraçant-se. Una darrera part del torneig, prevista pels dies 3 i 4 de juliol a Sarajevo i Banja Luka, a Bòsnia, ha estat cancel·lada.

El president de l’ATP, l’italià Andrea Gaudenzi, ha explicat que “és com quan el teu fill vol anar en bicicleta i no et fa cas quan li demanes que porti casc. Els vam demanar prudència i ara tenim aquests casos. Espero que serveixi per millorar la seguretat als Estats Units”. Els plans per reprendre el calendari professional el propera agost però, segueixen endavant, tot i la divisió entre els jugadors.