19/04/2013

Éric Abidal: "Jo vull seguir, però el club no m'ha dit res"

2 min
Éric Abidal, defensa del Barça, en un partit contra el Saragossa.

Barcelona.Éric Abidal acaba contracte aquesta temporada i encara no sap quin serà el seu futur. El francès, que s'ha reincorporat al futbol actiu després de superar un càncer de fetge, ja ha deixat clar que confia a poder renovar, però quan falten poc més de dos mesos perquè se li acabi el contracte, el 30 de juny, encara no ha parlat oficialment amb l'entitat. De fet, el seu representant, David Venditelli, volarà cap a Barcelona abans de finals de mes per tractar el tema.

En declaracions a RAC1, Abidal admetia: "Si la salut m'ho permet, vull continuar jugant. Vull continuar jugant al Barça, però el contracte se m'acaba al juny". El club tenia decidit des de l'inici no deixar sol el jugador durant la seva malaltia i li volia oferir un càrrec d'ambaixador del Barça, però el futbolista ha sorprès a tothom recuperant-se i tornant als terrenys de joc. Abidal, doncs, encara no vol ser ambaixador, ja que vol jugar uns anys més, cosa que genera un dilema a la secretaria tècnica. "Em van comentar alguna cosa, però no directament. Sé que el president té plans per a mi. En tot cas, només jo puc decidir el meu futur", va dir ahir.

La secretaria tècnica té clar que aquest estiu caldrà vendre jugadors, ja que la plantilla del primer equip té massa futbolistes, cosa que complica encara més la gestió d'aquest cas. Una opció seria oferir a Abidal un contracte d'un sol any, però el jugador prefereix una renovació per dues o tres temporades. Abidal es va sotmetre a un trasplantament de fetge i va arribar a perdre 19 quilos, però ha tornat als terrenys de joc. Ara li toca negociar la renovació abans de veure com l'afectaria una pretemporada sencera clau per saber quin rol pot tenir en el primer equip. "M'agradaria retirar-me al Barça, però depèn d'ells, no de mi. Si no em volen renovar, què faig?", es preguntava Abidal, que no obtindrà la renovació automàtica perquè hauria d'haver jugat un tant per cent elevat dels partits del Barça d'ençà que va rebre l'alta, segons estipula el seu contracte actual. El Barça vol arribar a un acord amb el francès, ja que es tracta d'un cas especial, i es reunirà amb Venditelli aviat.

stats