04/08/2012

Federer-Murray, la millor final possible a les pistes de Wimbledon

2 min
Roger Federer va necessitar més de quatre hores per desfer-se de l'argentí Juan Martín del Potro.

Les pistes de Wimbledon acolliran demà diumenge (13 h) la millor final possible del torneig olímpic masculí. L'heroi local, Andy Murray, va fer embogir les pistes de l'All England Lawn en derrotar el serbi Novak Djokovic a les semifinals per un doble 7-5. L'escocès es converteix en el primer britànic que guanya una medalla individual en tenis en 100 anys, però per guanyar l'or haurà de picar molta pedra, ja que el seu rival serà l'etern Roger Federer.

El suís, que ha guanyat set vegades a l'herba de Wimbledon i és estimat pels aficionats locals com si hagués nascut a Londres i parlés amb accent cockney, va desfer-se de l'argentí Juan Martín del Potro durant una semifinal eterna. El tercer set, de fet, va arribar a les tres hores de joc, cosa que portava el matx a una durada típica de les grans finals a cinc sets. Però als Jocs Olímpics els partits són a tres sets, i Federer va imposar-se per 5-6, 7-6 i 19-17. Per al jugador de Basilea aquests Jocs no són un torneig més. Amb 30 anys encara no havia guanyat cap medalla olímpica en categoria individual. Fa quatre anys va guanyar l'or en dobles fent parella amb Wawrinka, però l'or olímpic és la cirereta que li fa falta a l'home amb més Grand Slams de la història i més setmanes com a número 1 de l'ATP.

Federer no va oferir la seva millor versió davant de Del Potro, però va sortir viu d'un duel titànic en què l'argentí va estar a punt de donar la sorpresa. Per a Federer aquest torneig olímpic sembla fet a mida, sense Nadal, amb Murray i Djokovic enfrontant-se a les semifinals i sobre la superfície on més còmode se sent, l'herba britànica. Al final de la semifinal, Federer, emocionat, va besar l'escut del seu país i va declarar: "Per fi donaré una medalla a Suïssa". La final, curiosament, serà la mateixa de fa pocs mesos de Wimbledon, quan Federer va deixar Murray sense la possibilitat de ser el primer britànic que guanya aquest torneig en més de 70 anys.

El somni de Serena Williams

En categoria femenina la final serà avui a les tres de la tarda. I el cartell fa patxoca. Serena Williams intentarà imitar la seva germana Venus, campiona olímpica l'any 2000, davant la russa Maria Xaràpova. Cap de les dues pot presumir d'una medalla olímpica individual, tot i que Serena té un or amb dobles de fa quatre anys amb la seva germana.

stats