Publicitat
Publicitat

AIXÍ HA VIST EL PARTIT...

Fredor a la llotja, passió a l’estadi

Florentino li va dir a Bartomeu que no cedirà el Bernabéu per a la Copa

Florentino Pérez va arribar al Camp Nou acompanyat de sis directius. Just quan trepitjava la llotja, els periodistes que cobreixen la informació del club blanc van rebre un missatge: “ El presidente Florentino Pérez ya ha llegado al Camp Nou ”. I Florentino va rebre el primer exemplar de La Llotja, una petita publicació que el Barça estrenava per donar-la els dies de partit als convidats. A la portada, una preciosa foto de Josep Suñol i Garriga, amb motiu dels 80 anys del seu accés a la presidència del club. Florentino s’ho va mirar amb fredor.

Fredor. La fredor que presideix la relació entre les dues directives, una fredor oposada a la tensió i l’escalfor de la graderia. Conscients de la importància del partit, els directius del Barça van demanar per megafonia a l’afició que animés els jugadors sense insultar, per evitar sancions de la LFP. I Cristiano, molt xiulat, va haver de sentir aquell càntic de “Cristiano no beu aigua”, en què l’enginy mana per sobre de la visceralitat. De fet, la directiva va mantenir una reunió amb els Mossos d’Esquadra i els grups d’animació per demanar prudència amb els càntics durant el clàssic.

El Camp Nou, amb la millor entrada de la temporada i un magnífic mosaic amb una samarreta amb el dorsal 12, el de l’afició, va patir durant un partit incòmode en què la reivindicació també va tenir el seu lloc, ja que un mar d’estelades es van aixecar al minut 17.14 i, tal com ja va passar durant el partit de Lliga de Campions entre el Barça i el Manchester City, la Plataforma Pro Seleccions Catalanes va desplegar una pancarta amb el lema “Prou atacs a l’esport i a Catalunya”, en referència als problemes fiscals de l’esport català.

A la llotja, Josep Maria Bartomeu i Florentino Pérez s’ho miraven sense poder amagar que la relació no és la millor. La directiva del Barça sospita que el Madrid podria estar al darrere dels problemes judicials del club i Florentino, en petit comitè, deixa clar que la final de Copa no es jugarà al Bernabéu, tal com vol el Barça. I això, malgrat que Bartomeu li va demanar a Florentino que ofereixi el seu estadi per ser seu de la final, per facilitar així que els dos clubs finalistes disposin del màxim nombre d’entrades. Florentino, però, va dir altre cop que no. Que no oferirà l’estadi i no té cap obligació de fer-ho, ja que per ser seu de la final cal demanar-ho. I ell no ho demanarà. Bartomeu, que ja s’esperava aquesta reacció, va respondre amb la mateixa fredor.

La millor entrada de la temporada

L’Assemblea Nacional havia fet una crida perquè els aficionats del Barça anessin al Camp Nou amb una estelada. “El món ens mira” era el lema de la campanya. I ben cert és que tot el món va mirar el clàssic, amb més de 100 televisions fent en directe el partit, amb una audiència potencial de 400 milions de persones. A l’estadi, el Camp Nou va viure la millor entrada de la temporada, amb 98.760 persones, 100 de les quals aficionats madridistes. Aquesta assistència va superar en gairebé 6.000 persones l’assistència contra el Manchester City.

Històries de superació esportiva