El cor de Grècia deixa KO el talent rus

2 min
Katsouranis aturant Arxàvin, que ahir va jugar un partit horrible.

Amb una actitud admirable i una capacitat meravellosa de superar les adversitats, la Grècia de Fernando Santos va deixar estès al ring un dels favorits de l'Eurocopa, Rússia, després d'imposar la seva feina col·lectiva a la imaginació individual dels russos.

En una nit plena d'emocions, els grecs, que iniciaven la jornada en l'última posició del Grup A, es van classificar per als quarts de final només per darrere dels txecs, que amb el seu triomf van tancar el cercle de resultats adversos contra els russos. Rússia, que havia debutat golejant els txecs per 4-1 i ja es veia a la segona fase, queda eliminada després de jugar el pitjor partit. De fet, el seu rendiment ha anat de més a menys, i ahir a Varsòvia no va saber imposar el seu ritme davant d'un equip amb un cor immens.

Fernando Santos treballa molt per intentar canviar de mica en mica la percepció que es té del futbol grec, sempre víctima dels tòpics sobre un estil defensiu des de l'èxit del 2004. Però a Polònia ha demostrat que sap atacar, tot i ahir que li va tocar acabar defensant com va poder. Els grecs han patit greus errades arbitrals en cada partit -ahir un clar penal no xiulat a la segona part- i han vist com el central titular, Avraam Papadopoulos, es lesionava dient adéu a la competició. Però sempre han alçat el cap, i ahir no es van rendir malgrat que durant els primers minuts es van veure superats pels russos.

Karagounis, el protagonista

El partit va ser obert, perquè els dos equips necessitaven gols. Grècia, liderada per un Karagounis imperial, va trobar el seu premi just abans del descans quan el mateix Karagounis va aprofitar una greu errada d'Ignashevitx per fer l'1 a 0. En defensa l'equip grec aguantava prou bé els atacs desordenats dels russos, amb Tzavellas jugant sorprenentment a la banda per Hollebas.

A la segona part Rússia va fer canvis buscant la porteria d'un Sifakis que ho va aturar tot. Ara, els grecs no van deixar d'atacar a la contra liderats per l'incansable Samaras i un Karagounis a qui van fer un penal molt clar no xiulat. A més, el veterà migcampista va veure la targeta groga per protestar aquesta acció i no podrà jugar els quarts de final, en què el rival dels grecs segurament serà Alemanya. Un partit amb certa morbositat donava la relació d'aquests dos estats últimament per qüestions econòmiques.