Publicitat
Publicitat

Iniesta renovarà fins a l'any 2018

Rosell fa pública la notícia durant el discurs nadalenc davant els mitjans de comunicació

Un regal i un missatge nadalenc de Sandro Rosell. El regal, la renovació d'Andrés Iniesta fins a la temporada 2017-2018. El missatge, el que va sintetitzar amb una frase de Narcís de Carreras: "Hem de lluitar contra tot i contra tots perquè som el que som i representem el que representem". En el tradicional discurs nadalenc del president del Barça, ofert a la Sala Roma del Camp Nou, Rosell no va evitar parlar de cap de les últimes polèmiques que ha protagonitzat el club. Amb diferents fronts oberts, va defensar la gestió de la directiva i va fer pública la renovació d'Iniesta, que firmarà fins al 2018 amb la possibilitat, després, d'allargar cada temporada el contracte en funció dels partits jugats i el rendiment.

Rosell, més segur en el discurs que en el torn de preguntes, va denunciar els atacs que han rebut el club i Messi: "El ministeri de l'Interior i la Guàrdia Civil han desvinculat totalment i explícitament l'entorn de Messi de qualsevol investigació judicial oberta. Tot i així, l'atac a l'entorn del jugador no s'atura". Sobre l'argentí va afegir, després, que creu que hauria de cobrar més que cap altre jugador, ja que és el millor del món, però va admetre que no ha parlat amb els Messi sobre una millora de contracte. Del futur de Puyol, de qui s'ha publicat que medita retirar-se, Rosell va dir: "Em preocuparia si fos veritat, però no em consta que ho hagi dit. Puyol és un dels millors capitans de la història, i que algun dia vulgui marxar em preocupa".

Després de veure com l'Audiència Nacional sol·licita la informació sobre el fitxatge de Neymar per veure si accepta o no una denúncia sobre aquest traspàs, Rosell va insistir que estaran "encantats d'aportar tota la documentació" que se'ls demani i, sobre les informacions que arriben de la Comissió Europea, va afegir: "El Barça compleix la legislació espanyola, segons la qual una entitat no té per què convertir-se en societat anònima esportiva si està sanejada. El club no ha rebut ajudes de cap tipus per part de cap organisme oficial".

Entre el dubte i la casualitat

Rosell, que just abans havia fet acte de presència en la cerimònia en què s'havia comunicat que Sergi Pàmies guanyava el premi Vázquez Montalbán de periodisme esportiu, va queixar-se: "Són temps difícils i hem de seguir lluitant", i es va mostrar molest per les informacions contra els Messi, la seva gestió o el traspàs de Neymar. "Els fets són els que són. Tot això està passant després del lideratge del Barça durant els últims anys. És evident que aquesta casuística et fa pensar, i vull creure que aquesta suma de fets són fruit de la casualitat i que no hi ha cap persecució organitzada contra el Barça".

Un altre dels punts forts de l'agenda del president serà el futur de l'estadi. Rosell hi va dir la seva en afirmar que creu que "s'ha de fer un estadi nou, sigui aquí, aprofitant l'estructura actual, o sigui a la Diagonal". "Hem de ser competitius en els pròxims 30 anys amb la resta de clubs mundials i cal tenir un estadi que pugui generar més ingressos. S'ha d'invertir per poder seguir creixent i no quedar-nos endarrerits. Amb una mica de xapa i pintura no n'hi ha prou", va explicar.

Finalment, Rosell va ser preguntat sobre el referèndum del 9 de novembre del 2014, i va afirmar que el seu vot el té clar, però que "el Barça no es definirà perquè no és un individu".

Dubtes sobre el futur de Gerardo Martino

El tècnic del Barça, Gerardo Martino, va enviar un missatge per telèfon a diverses persones de confiança a l'Argentina per sortir al pas de les declaracions del periodista Fabián Godoy, que va afirmar dijous, parlant amb Direct TV, que Martino ha comunicat als seus familiars que no és feliç a Barcelona i vol marxar a finals d'aquesta temporada. El tècnic argentí va actuar ràpidament per desmentir aquesta informació, i poc després va rebre el suport del president del club, Sandro Rosell, que durant l'acte nadalenc del Barça va afirmar: "Un cop i un altre, sempre ens cal demostrar que som innocents davant de certes informacions. Aquest periodista s'hauria de documentar millor, ja que Martino ha dit que no és cert i que està bé aquí amb nosaltres". Martino parlarà en roda de premsa demà. Avui ho farà Víctor Valdés, malgrat que encara no té l'alta.