BARÇA

"Jugant així no es guanya la Champions"

El triomf a Praga va deixar un regust amarg a una plantilla emprenyada pel seu joc

Els jugadors del Barça anaven pujant a l’autobús que els esperava per portar-los a l’aeroport de Praga. No parlaven entre ells. I els responsables de premsa del club, malgrat intentar-ho, no van aconseguir que cap d’ells s’aturés a parlar amb la premsa, més enllà dels compromisos amb les televisions amb drets. "Estan molt calents", es va excusar un dels treballadors del club. Ter Stegen, en una de les poques declaracions que van deixar a les televisions els futbolistes, va ser prou clar. "Cal parlar algunes coses". El partit a Praga semblava un duel ideal per cobrar-se factures pendents. Que Suárez marqués per primer cop fora de casa a Europa en quatre anys, no rebre cap gol, seguir millorant seguint el camí d’Eibar... però va passar tot el contrari.

Pocs cops una victòria provoca les cares que va deixar el triomf a Praga. El més tranquil semblava Valverde, que mica en mica s’ha anat acostumant a les crisis mensuals de torn del club i va relativitzar el mal partit dels seus homes. "De tant en tant, cal baixar al fang", va dir sobre un partit en què Ter Stegen va ser el salvador. Mentre els jugadors de l’Slavia, derrotats al marcador però guanyadors al cor de la seva gent, seguien a la gespa saludant els aficionats, alguns jugadors del Barça ja eren a l’autobús amb uns rostres que recordaven els d’Anfield. Des de dins del vestuari es va filtrar una frase: "Jugant així, no guanyem la Champions".

El segon desplaçament europeu de la temporada va deixar, de nou, senyals preocupants. A Dortmund, un empat que sense Ter Stegen s’hauria perdut. A Praga, tres quarts del mateix però amb victòria afortunada. El porter alemany ja porta 12 aturades claus en els tres partits de la Champions, i va ser dels més emprenyats. En acabar el partit, va donar una puntada de peu plena de ràbia al pal de la seva porteria. Messi va marcar amb cara de pocs amics, després d’haver-se acostat a la banqueta, just després del gol de l’Slavia, com si exigís solucions a Valverde quan l’equip jugava pitjor. L’argentí, de fet, va ser dels més enfadats per l’actuació. Piqué amb prou feines va aconseguir que alguns companys saludessin els aficionats barcelonistes presents des de més de 30 metres, de lluny. El Barça no va tornar satisfet, de Praga, on es va evidenciar que, ara mateix, no ha fet el salt de qualitat i segueix atrapat al mateix laberint d’or de la temporada anterior: jugant així pot guanyar la lliga, però difícilment podrà alçar el títol tant desitjat per tothom, la Champions.